Zwervers A1 - Slikkerveer A1

Geplaatst op: 22-09-2012

De smeekbede van coach Ernst om maar vooral niet naar het Project X feest in Haren te gaan werd verhoord. Topfit verscheen de HDI Gerling brigade aan de start om de strijd aan te gaan met de Zwervers Capelle. Nog zonder de geblesseerde Dimma en Kenchi (schorsing) werd er op een prachtig en zonovergoten hoofdveld om half drie afgetrapt. Zoals we inmiddels gewend zijn, begon A1 een beetje slapjes (waar ligt dit toch aan?) en de beste kansen waren ook voor de tegenstander maar gelukkig stond Ricky op zijn post. Na een stief kwartiertje spelen herpakte de HDI Gerling clan zich (wéér op vakantie geweest…..trouwens nog bedankt Bert, ik moet steeds aan die bouvier denken..) en Mitchel vuurde van een meter of twintig over.

Kennie speelde Robert aan maar onze bonkige spits schoot voorlangs. Even later verscheen Robbie weer in de zestien maar kon de keeper niet verrassen (zou later goed komen). Dijon kreeg eveneens tot twee maal toe de gelegenheid om de score te openen maar faalde jammerlijk. Vanaf de kant zag coach Ernst waar de ruimte lag en na een half uurtje spelen begreep Iwan de boodschap en stuurde Robert weg en ziedaar: de 0-1 was een feit. Ramona speelde even later opnieuw Robert aan en waren we getuige van een wonderschone “spitsen” goal. Met een akelige precisie sloeg de bal als een granaat tegen de touwen en moet ik zeggen dat de gelijkenis met Balotelli’s goal in de halve finale van het EK aanwezig was. De schroeiplek in het net verraadde de kracht van dit schot. Tussendoor had de Tank nog geel gekregen na een charge op het middenveld.

Vlak voor rust viel er nog een derde treffer te bewonderen. Robert had een hattrick op zijn maatje 48 maar gaf de bal met veel gevoel mee aan Rick St. die uiterst beheerst binnenschoot en zich door zijn companen liet fêteren. Overigens had de nummer tien van Zwervers veel geluk dat hij slechts geel gepresenteerd kreeg na een grove overtreding op Dijon. Wie dacht dat coach Ernst tevreden was over het vertoonde spel kwam bedrogen uit. Natuurlijk was hij content over de voorsprong, maar het voetbal kan veel beter zo stelde hij terecht. Ruub (te laat op het appèl, dus startend als wissel) kwam Rick St. vervangen en ook de scheids (behoorlijk aanwezig vandaag maar wel correct, helder, gesticulerend en duidelijk fluitend) had een ander shirt aangetrokken. Ruben (volgens moeders is hij groter dan 1 meter 45) kwam oog in oog met de keeper maar kon geen keuze maken. Booi, Rootje en Dij kwamen de Tank, Dijon en Mitch vervangen en onverdroten ging de HDI Gerling op zoek naar meer treffers. Iwan (ben je net een beetje gewend aan die Kapelletjes, krijg je er weer een eeneiige tweeling bij en geloof me, in het tweede loopt nog zo’n look-a-like!) schoot van grote afstand op het doel. Ruub kwam na een briljante steekbal van Ramona wederom één op één met de keeper van de tegenstander. Geleerd van de vorige kans maakte onze spits nu een goede keuze en met veel tegendraads effect verdween de bal uiterst subtiel in de linkerhoek. Nog geen minuut later maakte Ruben zijn tweede na een goede individuele actie van Rootje.

Zwervers stelde hier vrijwel niets tegenover al moest Vince zijn tegenstander op wel heel ludieke wijze van het scoren af houden (paardje rijden). Weer een versnelling aan de linkerkant van Rootje en de hattrick van Robert was een feit. Nog was de roze koek niet op: Na eerst de lat geteisterd te hebben (Romano) deed Robbie nog een laatste duit in het zakje. Uiterst koelbloedig (volgens mij heeft hij de boodschap begrepen) schoot hij de zevende binnen. Een zeer verdiende overwinning tegen een tegenstander die niet bij machte was om dit Slikkerveer A1 af te stoppen. Ben benieuwd naar de analyse aanstaande dinsdag enne Kench….het is strikt verboden om ook maar één letter van dit verslag te copieren dan wel te verspreiden (auteursrechtenovereenkomst: pagina 12, artikel 6, regel 4)!Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x