Zwaluwen A1 – Slikkerveer A1

Geplaatst op: 10-03-2013

Na de fantastische overwinning vorige week tegen koploper S.H.O. was het nu vooral zaak om onze eigen wedstrijd te winnen om zo aan te klampen voor de bovenste posities. Voorwaar geen gemakkelijke opgave voor coach Ernst (met Patrick in zijn kielzog) aangezien vandaag de gehele voorhoede ontbrak. Want niet alleen waren  Robert en Ruben geblesseerd (“out of order”..), ook Alex kon de dug-out opzoeken vanwege zijn vierde gele kaart. Aldus werd er aangevangen met een geïmproviseerde opstelling maar wat mij betreft stond er nog steeds een sterke formatie binnen de lijnen die zeker de confrontatie met tegenstander Zwaluwen uit Vlaardingen aan zou kunnen. De start van deze wedstrijd was verbluffend: binnen acht (8!) seconden leidde de HDI-Gerling brigade al met 0-1 toen Dino een listig balletje van Wim op de juiste waarde wist te taxeren. Zwaluwen was overdonderd en na een briljante steekbal van Kenchi kon Dino net niet nummer twee binnen tikken. Uit het niets kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen toen er uit een vrije trap werd gescoord. Slikkerveer bleef echter het beste van het spel houden en Dyman zette Dion vrij voor de keeper met een spijtende bal door het midden.

Helaas viel de goal aan de andere kant toen Zwaluwen voor de tweede keer de aanval zocht en de spits volledig vrij staand Rick kon verschalken. Het balbezit was enorm en Zwaluwen liet Slikkerveer het spel maken zonder echt tot echt grote kansen te geraken. Een vrije trap van Romano kon nog maar ternauwernood door de keeper worden gestopt en Dymon kon de rebound niet binnen werken. Na een heerlijke voorzet van Kenny kwam Willem een stapje te kort om gelijk te maken en ook de Tank spurtte naar voren maar schoot jammerlijk net naast. Vlak voor het rustsignaal moest Iwan helaas het veld verlaten met een enkelblessure waardoor Dimma zijn plaats innam. Nog tweemaal was de HDI-Gerling equipe dichtbij een treffer toen Dymon op de keeper knalde en Gerard net over schoot. Tijdens de ijsthee sprak Ernst zijn discipelen toe en was zeker gerust op een goed resultaat en drukte een ieder op het hart om vooral druk te gaan zetten tegen deze tegenstander die met hotsenknotsengeitewollensokkeninsandalen voetbal puur op de counter zou gaan spelen. Aldus werd deze constatering bewaarheid want waar Slikkerveer het spel mocht maken, daar beperkte tegenstander Zwaluwen zich tot verdedigen en gokte het op de centrale spits die het in zijn eentje maar moest uitzoeken. Mehmet kwam de geblesseerde Dino vervangen en Slikkerveer bleef de bovenliggende partij.

Na een corner van Dymon kopte Kenchi steenhard op de lat en Kenny kwam net niet lekker uit om de bal vol op zijn slof te nemen. Ook Mitchel kwam de gelederen versterken (deed tevens een gedurfde uitspraak….) voor de vermoeide Wim (hard gewerkt) maar Slikkerveer had aardig met haar krachten gesmeten en aan alles kon je zien dat het er vandaag gewoon niet meer in zat. Tegen zulke wedstrijden loop je nu eenmaal aan en moeten we constateren dat het gat met koploper S.H.O. nu wel aardig opgelopen is (acht punten). Niet getreurd, waar een winnaar is, is er ook een verliezer en vandaag waren wij dat helaas. Robert bedankt voor het leideren/verzorgen/coachen en de nabespreking (nieuwe carrière lonkt) en ik ben er zeker van dat de HDI-Gerling aanstaande zaterdag tegen Barendrecht flink gaat uitpakken want volgens mij hebben we tegen deze tegenstander nog wat goed te maken!

Succes allen….