Zonder drank toch een kater voor Slikkerveer 2

Geplaatst op: 22-03-2016

Niet gezopen en toch een kater, heus het kan. Normaal gesproken spelen we een partijtje, analyseren we de boel en gaan we weer door met de dagelijkse werkzaamheden maar vandaag echter nog steeds een beetje ziek van de verliespartij van gisteren. Want de manier waarop we het onderspit moesten delven is toch wel schrijnend geweest. Het was best lastig om wat motivatie te vinden om wat op papier te zetten maar omdat de trouwe lezersschare vlak voordat ze bed gaan op dit verslag zitten te wachten mezelf toch maar achter de laptop gehesen. Eerst even een opmerkelijk feitje: zijn educatieve opleiding ten spijt moet ik concluderen dat het schoolgeld dat Ma en Pa (is lauwer dan...) Padt betaald hebben voor de wiskundige opleiding van zoonlief eigenlijk weggegooid geld is geweest (een telraam van 1.95 Euro bij de Hema was in dit geval effectiever geweest...2 + 1 = 4...?). Vooraf zag het er goed uit: een volledig fitte basiselftal, verse en gretige invallers en het bericht dat tegenstander D.H.C. met slechts tien man op ons aller Sportpark arriveerde. De trainer van de Delftse vereniging schoof echter nog aan maar toch ben ik ervan overtuigd dat een stukje onderschatting aanwezig was bij sommige boys. Zonder Walied Walied en Mootje (beiden accepteerden hun straf) en de zieke Daan de Koek (sorry Daan, vorige week niet genoemd...) startte Slikkerveer aanvallend om zo D.H.C. direct onder druk te zetten.

De eerste de beste kans leverde direct een goal op maar door vermeend buitenspel werd deze treffer helaas afgekeurd. Slechts 1 minuut later keken we al tegen een achterstand aan: onze achterste linie stond niet goed waardoor de pijlsnelle buitenspeler geen fout maakte toen hij oog in oog kwam te staan met Rikkie. Krissie (niets gezien van zijn spreuk deze keer...) was toen al vervangen voor Booi aangezien een vervelende hamstring blessure hem parten speelde. Wat zich toen afspeelde op het veld (zo'n twintig minuten) deed een beetje pijn aan de ogen. In no time werd Rik nog twee maal verschalkt  en kans na kans werd gecreëerd door de voorwaartsen van Delphia Hollandia Combinatie. Gelukkig verkleinde Dandy de achterstand door een wonderschone treffer zodat we toch met een goed gevoel aan de thee gingen lurken. Coach Ashrul was uiteraard niet tevreden en spoorde zijn volgelingen aan om va banque te gaan spelen. Om de bakens te verzetten bracht hij Reroen voor Dino en ook Okézan kwam voor Col in het veld.

Slikkerveer speelde op het randje wat geel betekende voor Reroen en Col (huh...?). Ook kersverse vader Lesley kwam de voorwaartsen assisteren en de aansluitingstreffer kwam als geroepen. Een afgeslagen bal werd door Just in het doel gewerkt. Slikkerveer rook bloed en massaal werd de aanval gezocht. Alleen jammer dat de pijlsnelle aanvallers van D.H.C. hun beste wedstrijd van het jaar speelden en zich helemaal leeg liepen voorin en een ware plaag waren voor onze verdediging. Wederom werd er vlak achter elkaar tweemaal gescoord waardoor het een schier onmogelijke opgave werd.

Toch werden de ruggen gerecht en kwam de bal op de stip na een handsbal in de zestien. Copy paste verhaal van vorige week: penalty...Dil...goal! Nog geen vijf minuut later Dil's tweede en zou het dan toch nog gaan lukken...? Er kwamen wel degelijk kansjes om minimaal een puntje te bemachtigen maar helaas was er te weinig tijd over en moesten we na afloop alweer een beetje van de gifbeker leegdrinken. Is de bodem van deze beker bereikt? Zeker niet want we hebben nog steeds iets om voor te strijden (om directe degradatie te vermijden). Aanstaand weekend gaan we met z'n allen (helaas kan ik niet mee) een feestje vieren in Düsseldorf om het geschonden blazoen weer op te poetsen en reken maar dat dit gaat lukken!  Have fun boys enne Ash....hou jij alles een beetje in de gaten (succes ermee...)?