Winst Jong Slikkerveer bij hereniging gebroeders Capelle

Geplaatst op: 08-10-2013

Door Jeroen Capelle en Stefan van Buuren

Een jaar geleden rond deze tijd werd duidelijk dat de positie van Ronald Capelle in het tweede niet meer te handhaven was. Hij maakte teveel doelpunten, speelde beter dan nodig was en vertoonde dus tekenen van ambitie. Reden genoeg voor de leiding om hem over te plaatsen naar de hoofdmacht. Overigens niet zonder resultaat. Zo kon de achtergebleven groep in alle rust uitgroeien tot kampioen van de 2e klasse D, bekerfinalist en winnaar van het HDI Gerling Klassement.

Vandaag waren de bezoekers van het Reyerpark getuige van een bijzonder en gevaarlijk experiment. Er werd gepoogd de Capelle van het vlaggenschip terug te plaatsen bij zijn oorspronkelijke troep. De vraag was of - na zijn pas verworven status als JC7 - zijn tweelingbroer Jeroen een tweede Capelle zou accepteren en of hij überhaupt (ja, we hanteren steeds meer Duitse termen) zijn broertje nog zou herkennen na een jaar afwezigheid. Volgens teammanager Tony de Meijere was zelfs de kans aanwezig dat hij Ronald zou doodbijten tijdens de herintroductie. Of dat gebeurde, leest u hieronder. Wel kan er verklapt worden dat Ronald het einde van de wedstrijd niet zou halen...

Met een op maar liefst zeven plaatsen gewijzigd elftal werd begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk. Slikkerveer begon zeer matig aan de wedstrijd en zo was het Nieuwerkerk die eigenlijk het spel speelde dat Slikkerveer had willen spelen. Er werd van de kant van Slikkerveer te weinig bewogen en gestreden en zodoende ook te weinig gecreëerd. Nieuwerkerk begon feller aan de wedstrijd en liet zien dat zij de 3 punten maar al te graag wilde meenemen naar sportpark Dorrestein. De gasten waren het overgrote deel van de eerste helft overal net een stapje eerder dan de thuisploeg. Tot grote kansen leidde dit echter niet, want beide ploegen wisten elkaar in het eerste half uur aardig in stand te houden.

In de 31e minuut was het dan toch Nieuwerkerk dat voor de openingsgoal zorgde. Uit een corner kon Nieuwerkerk op gelukkige wijze de 0-1 aantekenen. Dat het overgrote deel van Jüng Slikkerveer niet in de wedstrijd zat, mocht duidelijk zijn. Vooral toen de druk van de aanvoerdersband Stefan van Buuren te veel werd en hij de bal pardoes in de voeten van de Nieuwerkerkse spits speelde (de rode shirts van Nieuwerkerk waren inderdaad niet te onderscheiden van de witte shirts van Slikkerveer). De spits en zijn 2 aanvalspartners konden vervolgens makkelijk Patrick Werkhoven uitspelen en scoren. 0 tegen 2.

Gelukkig mocht Slikkerveer kort na de goal de kleedkamer opzoeken voor de thee. Trainer Danny Wijnstekers paste maar liefst 4(!) wissels toe en hoopte zo het matige spel van Slikkerveer in de kiem te smoren. Met de verse krachten Kevin Birahij, Jair Umarella, Chris Hristov en Danny Rijnberk (die aanvoerdersband gelukkig weer snel overnam) begon Slikkerveer beter aan de tweede helft. Het betere veldspel van Slikkerveer gecombineerd met werklust en strijd, bracht de ploeg van Danny en Ashrul beter in de wedstrijd. De grip op het middenveld kreeg Slikkerveer terug, wat meteen resulteerde in een paar aardige kansen voor Jeffrey Jansen en Oguzhan Demir. In de 70e minuut werd op een onverwachte manier de ‘natuurlijke Capelle balans’ hersteld omdat het broertje van JC7 uit het veld werd gedragen na een pijnlijke botsing met een Nieuwerkerk speler.

Pas in de 83e minuut was het elftal weer helemaal terug in balans en kon er worden begonnen aan een heuse Houdini act. Oguzhan stuurde Jair met een bekeken balletje over de verdediging diep, waarna hij knap zijn tegenstander wist af te schudden en de bal langs te keeper tikte. 1 tegen 2.

Slikkerveer rook bloed en bleef vol druk zetten. In de 88e minuut kreeg Jeffrey uit een corner de bal voor zijn voeten waarna hij zonder twijfel vanaf een meter of 6 de bal in het doel prikte. 2 tegen 2.
De vaste kijkers wisten al hoe dit zou eindigen en ook de bezoekers hoefde niet lang op het antwoord te wachten want nog geen 3 minuten later was het zover. Het was Oguzhan die zich knap langs zijn verdediger wist te wurmen, toen de bal uit het beeld van de camera verdween. De legende vertelt ons dat het wederom Jeffrey was die de goal maakte, maar dit zal door gebrek aan beelden altijd een mysterie blijven. Wat wel is vastgelegd voor het nageslacht was de ultieme vreugde die vervolgens uit barstte op het Reyerpark. 3 tegen 2.

De beelden met de respectievelijke diepte- en hoogtepunten van de wedstrijd ziet u hier:

Youtube link: http://youtu.be/PivIcBsP0gg

Tot slot willen we Richard Mank bedanken voor het beschikbaar stellen van de camera waarmee deze beelden gemaakt zijn en cameraman Robin Westerman voor zijn uitstekende camerawerk, wat vooral bij het winnende doelpunt tot uiting kwam.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Jeroen Capelle, Jelle van der Padt (‘45 Danny Rijnberk), Stefan van Buuren, Daniel Vinke (‘45 Chris Hristov), Colin van Driel (‘45 Kevin Birahij), Dion Groenenboom, Oguzhan Demir, Alex Santos de Lima (‘45 Jair Umarella), Jeffrey Jansen, Ronald Capelle (‘75 Cliff Santos Monteiro).