Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Voorwedstrijd C1 bij Excelsior | sv Slikkerveer

Voorwedstrijd C1 bij Excelsior

Geplaatst op: 03-12-2014

Zondag 30 november was de dag waar C1 al weken naar uit heeft gekeken. Al een dag na de teleurstellende uitschakeling in de 2e ronde van de KNVB-beker kreeg Slikkerveer de kans om zich te revancheren.
Niet de minste wedstrijd stond op het programma; voorafgaand aan de eredivisie wedstrijd Excelsior - PEC Zwolle mocht de C1 het op Woudenstein opnemen tegen Excelsior C2.
Om 11:00 vertrokken we inclusief een grote supporters schare richting Rotterdam. De sfeer in de kleedkamer was goed en ook in de warming up was duidelijk te zien dat Slikkerveer vandaag gekomen was om er een succesvolle dag van te maken en de fanatieke aanhang een prachtige wedstrijd voor te schotelen.

Om 12.15 werd er afgetrapt en Slikkerveer nam vanaf minuut 1 het initiatief. Slikkerveer speelde op momenten uitstekend positiespel, maar wist in de 1e helft nog weinig kansen te creëren tegen de compact spelende talenten van Excelsior, daarentegen hoefde ook Bo slechts eenmaal te handelen, wat hij overigens foutloos deed. De ruststand was 1-0 door een prima goal van de sterk spelende Erwin.
In de korte rust werd afgesproken om het veld groter te houden en de bal sneller te verplaatsen, zodat we na rust de verdediging van de Rotterdammers echt pijn konden doen en de score zouden kunnen uitbreiden.
Na nog enkele aanmoedigingen van gelegenheids assistent-trainer Mauro gingen de mannen weer klaar staan voor deel 2 van de wedstrijd. De jongens volgden de instructies uitstekend op en kort na rust was het meteen aanvoerder Merijn die middels een goede goal het Slikkerveer vak in extase wist te brengen en deze goal werd als gehele team uitbundig met de supporters gevierd.
Vervolgens ging C1 gretig verder, op zoek naar meer doelpunten. De verdediging met Berend, Denno, Joey, Jasper en Lareno stond als een huis en op het middenveld zagen we soms fantastische combinaties tussen Rick, Erwin, Merijn en Juwel en voorin waren Bodhi, Levi en Bradley een absolute plaag voor de defensie van de tegenstander.
Op het moment dat we middels Bodhi, Merijn, Juwel en Rick een stand van 6-0 hadden bereikt en de bal door de Canadese scheidsrechter op de stip werd gelegd na een overtreding op Bodhi, was daar het moment om de jarige Bo zijn goal uit te sturen om vanaf 11 meter zijn eerste doelpunt te maken. Hij deed dit foutloos en via de onderkant van de lat verdween de bal in de kruising en zelfs de selectie van PEC Zwolle coach Ron Jans had hier vanaf de zijkant een applaus voor over.

Uiteindelijk bepaalde topscorer Merijn met zijn 3e van de middag de eindstand op 8-0.
Om stipt 13:30 floot de scheidsrechter de wedstrijd naar het einde.
Na een ereronde langs de meegereisde supporters en de nodige fotosessies op het veld werd er een klein feestje gevierd in de kleedkamer.
Nadat de muziekbox bijna was leeg gedraaid en de patatkraam was leeg gekocht, gingen de spelers en meegereisde familie en vrienden op zoek naar hun plek op de tribune voor de wedstrijd van de eerste elftallen van Excelsior en PEC Zwolle(0-5).
Nadat ook deze wedstrijd ten einde was, zat deze wat technische staf betreft en ik denk dat we voor alle aanwezigen kunnen spreken, TOPDAG erop en gingen we met een goed gevoel terug naar Ridderkerk.
Via deze weg willen we ook Vincent Wernke nog even hartelijk bedanken!!