Voorbereiding Slikkerveer 2

Geplaatst op: 25-08-2015

Voorbereiding en eerste bekerwedstrijd Slikkerveer 2

De voorbereiding begon 30 juli met een rustig bosloopje door het Reyerparc. Aangevoerd door Robinho en Samu werden er twee rondjes gelopen waarna er een eerste balcontact was na de vakantie. De eerste oefenpartij was uit tegen Bolnes en na een glijpartij achterin (voortaan geen badslippers, Dan....) kwam de thuispartij op een voorsprong. Na rust een totaal gewijzigd elftal en kwam er wat meer lijn in het team van coach Ashrul. Toch was het Bolnes dat de score verdubbelde maar na een vloeiende aanval deed Slikkerveer wat terug via Joran. De tweede partij was tegen Vitesse Delft en coach Ashrul had zijn team het veld ingestuurd met een tactisch concept: vooral op balbezit spelen, rust bewaren en posities bezet houden. Tevens bij balbezit het veld groot maken en bij balverlies inzakken. De eerste helft was het aanzien meer dan waard met kansjes voor Dimma en Chevero. Slikkerveer kwam op voorsprong door een hard schot van Lesley waardoor we gingen rusten met een 0-1 voorsprong. Na rust een totaal ander spelbeeld: Slikkerveer werd teruggedrongen en driemaal werd Patta verschalkt. BZC 1 was de volgende tegenstander op ons aller Sliknest. Een meer dan goede tegenstander dat goed combineerde waardoor het leek of ze met een man meer speelden maar toch ook kansjes voor Slikkerveer. Na een 0-2 achterstand vond scheidsrechter Cor het welletjes in verband met het naderend onweer. Wedstrijd nummer vier (18 augustus) toog ons naar Kralingse veer alwaar CKC 1 onze tegenstander was. Een prima eerste helft met een kans voor Maikel en ook voor Justin die net een stap tekort kwam. Net voor rust dan toch een achterstand (omschakelmomentje) en na de thee zagen we een fantastisch spelend Slikkerveer. Lesley werd ingespeeld en met een prachtige "one-touch" stuurde hij Maikel diep. Na een vlijmscherpe pass kwam Ronald (of was het Jeroen, lastig hè Ash...) inglijden en scoorde fraai bij de eerste paal. Voorwaar een fraaie treffer! Nog geen vijf minuten later smaakte het genoegen van nog een treffer. Ogu onderschepte de bal op het middenveld en met een simpele kapbeweging zette hij de keeper voor schut en tikte binnen. Helaas scoorde CKC vlak voor tijd twee keer maar kunnen we constateren dat het tweede team op de goede weg is en vandaag dus een prestatie van formaat heeft neergezet (we speelden toch maar even tegen het eerste van CKC...). Mooi, de voorbereiding zit erop en nu maar op naar het echte werk: de beker!

GONA 2 - Slikkerveer 2 (beker)

Onderschatting kan je grootste tegenstander zijn. Ik weet zeker dat er een aantal boys waren die dachten dat de drie punten zomaar meegenomen zouden worden. Slikkerveer kwam dus bedrogen uit: het tempo lag bij ons veel te laag, sporadisch werd de aanval gezocht en zodoende werd er gerust met een 2-0 achterstand. Het was verdacht stil tijdens de rust in de kleedkamer (tegelspreuk: soms zeg je meer door niets te zeggen...) maar een ieder was het erover eens dat als we hier punten zouden laten liggen een schande zou zijn. Met een andere instelling (en opstelling: achterin één op één) werd de tegenstander direct teruggedrongen en scoorde Maikel na massaal druk zetten door het hele team. 10 minuten later werd de stand gelijkgetrokken door aanvoerder Leslie die de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot. Slikkerveer rook bloed maar toch was het uitkijken voor de lepe spits die Patta tot een katachtige reflex dwong. Natuurlijk brengt dit spel risico's met zich mee maar GONA kwam eigenlijk niet meer in het spel voor. Chevero kwam op links goed door en schoot in de korte hoek binnen. De koek was op voor de thuisploeg en met een schitterende steekbal lanceerde Jeroen Maikel die in één tijd voortrok en Les in staat stelde de vierde te scoren met een diagonale schuiver (raakte hem echt niet verkeerd...). Maikel deed nog een duit in het zakje en scoorde zijn tweede treffer. Een klinkende overwinning waar we overigens de eerste helft maar snel moeten vergeten. Ashrul werd via een life blog op de hoogte gehouden en in Malta deed hij een vreugdedansje (wij ook trouwens..). Donderdag tegen Antibarbari en ik weet zeker dat Slikkerveer 2 nu de smaak te pakken heeft! Succes allen. Oh ja, Syl bedankt nog voor het vlaggen (topfit door Basicfit...) en Bert natuurlijk voor de geweldige verzorging!