Voor Slikkerveer 1 eindigt 2015 teleurstellend: 3-1 bij UNIO

1-0
Bekijk alle foto's van: 2015-12-13 Unio - Slikkerveer>

Geplaatst op: 13-12-2015

In de slotwedstrijd voor de winterstop startte het jonge Slikkerveer in het uitduel tegen UNIO met een gemiddelde leeftijd van net 21 jaar tegenover zo’n 25 jaar bij UNIO. In het duel leek daar in het begin helemaal niks van te merken, want Slikkerveer zocht vanaf het fluitsignaal de aanval. In de derde minuut schoot Steven van Dongen een vrije trap in rechterhoek, maar kon doelman Van den Heuvel de bal naast tikken. Twee minuten later schoot Hugo A-Tjak naast en bleef Slikkerveer in Oudewater het initiatief naar zich toe trekken. UNIO zocht bij balbezit direct de lange bal naar voren. Pas in de 28-ste minuut hoefde Mitchel van der Spoel voor het eerst in actie te komen op een vrije trap en dat deed hij prima. In de 32-ste minuut vuurde Steven van Dongen hard op het doel van UNIO, maar keeper Van den Heuvel stompte de bal op tijd weg. Een minuut later had Robert Kosten een prima aanval moeten bekronen met een treffer, maar weer zat Van den Heuvel er met zijn vingertoppen goed bij om de kopbal uit een fraaie voorzet van Hugo A-Tjak uit doel te tikken. In de rebound schoot Steven van Dongen nog op doel, maar werd zijn inzet van de lijn gehaald en ook de tweede rebound van Robert Kosten werd van de lijn gehaald. Een minuut voor rust was het plots aan de andere kant wel raak. Een hoge en diepe bal viel na slecht wegwerken precies voor de voeten van Bart Griffioen, die slim binnenwerkte: 1-0. Dat was ook meteen de ruststand.

Na de thee begon Slikkerveer meteen weer met UNIO onder druk te zetten. Een schot van Steven van Dongen ging via een speler van UNIO net naast. In de 51-ste minuut had Mitchel van der Spoel geluk bij een vrije trap van Koen Jansen, die via de binnenkant van de paal terug het veld in stuitte. Twee minuten later kon Mitchel van der Spoel in een één tegen één situatie de bal knap tot hoekschop verwerken. In de 66-ste minuut was hij echter kansloos op een voorzet van Bart Griffioen op Gijs Kautz, die bij de tweede paal de bal eenvoudig kon binnenschieten: 2-0. Binnen de minuut had Steven van Dongen op aangeven van Robert Kosten de bal al weer aan de andere kant in de touwen liggen. Met een fraai schot via de onderkant van de lat plofte het leer in het doel: 2-1. Daarna kreeg de ploeg van trainer Danny Wijnstekers kansen op de gelijkmaker via Steven van Dongen en Dijmon Tewelde. De bal ging er echter via een counter aan de andere kant in, nadat de buitenspelval niet goed liep. Bart Griffioen kreeg zo een vrije doortocht en schoot in de kort hoek binnen: 3-1. Slikkerveer probeerde het daarna opnieuw. In de 81-ste minuut kon een schot van Wesley Oorschot bij de eerste paal door doelman Van den Heuvel met moeite gekeerd worden. Steven van Dongen mikte vijf minuten later nog een vrije trap naast de verkeerde kant van de paal. Scheidsrechter Breedijk zag in de 92-ste minuut in het blokkeren van de bal door Ronald Capelle nog een overtreding. Aangezien het in het strafschopgebied afspeelde en Capelle als laatste in de linie stond was dit volgens de scheidsrechter blijkbaar een doorgebroken speler en betekende dit een direct rode kaart voor Capelle en een penalty voor UNIO. De inzet vanaf elf meter van Menno Venhof werd echter door Mitchel van der Spoel prima gestopt, zodat het uiteindelijk bij de 3-1 bleef. Een zure nederlaag voor Slikkerveer net zo voor de winterstop in een wedstrijd waarbij het zelf de meeste kansen heeft gecreëerd, maar toch weer met lege handen achterblijft. 

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Romano Niamut (57 – Ronald Capelle), Damion Jansen (77 – Jair Umarella), Dijmon Tewelde, Steven van Dongen, Wesley Oorschot en Robert Kosten.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x