Let op: Alle trainingen voor nog niet begonnen jeugdelftallen zijn met een week uitgesteld naar maandag 27 augustus. Zie noodklok.

Voetbaltransfer van Slikkerveer naar China

voetbaltransfer-van-slikkerveer-naar-china

Geplaatst op: 05-09-2015

Robin Westerman maakt deze week een wel heel bijzondere voetbaltransfer. Als assistent-trainer van Slikkerveer 2 wordt hij eind oktober voor in ieder geval 10 maanden trainer in China. Een zeer bijzondere uitdaging.
,,China wil wereldkampioen worden in 2030 en maakt daar verschrikkelijk veel werk van. Tot dusver wil het maar niet vlotten met het Chinese elftal, terwijl het de populairste sport is in het land met de meeste inwoners. De Chinese president Xi Jinping heeft zelf ook veel met voetbal en hoopt met een geweldige inspanning een aantal van zijn dromen te kunnen verwezenlijken. Vanaf dit jaar krijgen de kinderen op de lagere school naast rekenen en taal ook verplicht 3 uur gymles, waarvan minimaal 1 uur voetballes moet zijn. Het Chinese bedrijf HPSS heeft hiervoor de opdracht gekregen dit op te zetten en Sportpartners met René Meulensteen en Fons van den Brande is daar aan gelieerd. Via het onderwijs gaan we daar voetbalscholen en competities opzetten, een hele mooie uitdaging is dat’’, vertelt de 25-jarige Robin Westerman.

De stap naar China betekent wel dat er veel wordt achtergelaten, want op alle fronten is dit een groot avontuur.
,,Ja, dat klopt. Ik heb mijn vaste baan bij Schenk Tanktransport in Papendrecht als transportplanner op moeten zeggen. Ook stopt het hier bij Slikkerveer als assistent-trainer van het tweede elftal en als assistent-trainer bij Dilettant, waar ik pas dit seizoen ben begonnen. Ik vond dat heel lastig om nu te moeten stoppen, want het seizoen begint nu pas net, maar dit is echt een droom voor mij. Voetbal is mijn passie en om van je hobby je beroep te kunnen maken is geweldig. Zo vaak krijg je daarvoor de kans niet, dus hier wil ik echt helemaal voor gaan. Gelukkig krijg ik alle steun daarbij om dit te doen, van zowel Slikkerveer als Dilettant, daar ben ik heel blij mee.’’

Uit de in eerste instantie 9500 geselecteerde trainers zijn er via een selectiedag op Papendal bij Vitesse nu 40 trainers over gebleven die eind oktober naar China zullen gaan.

,,Begin volgend jaar zullen er nog meer trainers volgen, maar wij mogen aan de basis staan van dit project. Ik heb inmiddels mijn TC2-diploma en zou aan de slag kunnen gaan bij een eerste elftal tot aan de tweede klasse, maar ik wil juist nu heel veel leren van andere trainers en op termijn ook mijn TC1 nog gaan halen. Toen ik 17 jaar was en nog in de A-tjes speelde bij Slikkerveer ben ik al assistent trainer geworden bij Erwin de Pee en Ed Stoffels van F1, waar ik toen veel van heb opgestoken. In totaal heb ik drie jaar de F1 getraind en daarna drie jaar de C1, waar ik eerst ook nog stage heb gelopen bij de toenmalige trainer Ger de Ridder. Mijn tweede stage heb ik gelopen bij trainer Richard Mank, waar ik echt heel veel van heb geleerd. Vandaar ook dat ik dit seizoen op zaterdag als assistent bij Richard met zijn nieuwe club Dilettant ben geworden. Maar nu komt deze kans om onder andere te leren van René Meulensteen, die er heel erg om bekend staat, dat hij spelers individueel beter kan maken. In zijn tijd bij Manchester United heeft hij met heel veel grote spelers kunnen werken, als Ronaldo en Beckham en die lopen nog steeds met hem weg. Ik kijk daarom dus ook heel erg uit naar dit avontuur’’, besluit Robin Westerman.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x