Let op: Alle trainingen voor nog niet begonnen jeugdelftallen zijn met een week uitgesteld naar maandag 27 augustus. Zie noodklok.

Vincent van Noord vertrekt naar China

vincent-van-noord-vertrekt-naar-china

Geplaatst op: 13-10-2015

Slikkerveer raakt met het vertrek van A1-trainer Vincent van Noord al haar tweede trainer van dit seizoen kwijt aan China. Waar Robin Westerman via het Chinese bedrijf HPSS en Sportpartners met René Meulensteen en Fons van den Brande is aangetrokken, loopt de route van Vincent via ADO Den Haag met haar Chinese eigenaar Hui Wang en het bedrijf United Vansen. De 38-jarige Ridderkerkse trainer zal vertrekken voor 10 maanden naar de provincie Inner-Mongolia, waar hij de jongste jeugd via school het voetballen bij zal gaan brengen.

,,Het is best een hele grote stap voor mij, want ik geef niet alleen mijn trainerschap van de A1 hier bij Slikkerveer op, maar ik zeg ook mijn huis op. Het is allemaal wel heel snel gegaan, want aanstaande donderdag is het de bedoeling om al weg te gaan, waarmee alles in twee weken tijd beklonken is. Ik ga in China eerst observeren hoe ze het nu doen, want ze zijn nu gestart met voetbal als les op de basisscholen om in 2030 wereldkampioen te worden. Voetbal is de populairste sport in China, maar met het nationale team lukt het nog niet zo erg. Door kinderen op de basisschool al te trainen, structuur  aan te brengen in de trainingen, goede randvoorwaarden te creëren en alles goed te organiseren zal de kwaliteit vanzelf vooruit gaan’’, kijkt Vincent met vertrouwen vooruit naar deze geweldige uitdaging.

,,Voor ons als Slikkerveer is het natuurlijk wel een verrassing dat dit gebeurt, maar je gunt Vincent natuurlijk wel zo’n kans. Ik ben daarnaast ook blij dat we voor de A1 inmiddels met Johan van Dongen direct een nieuwe opvolger als trainer in huis hebben’’, vult jeugdvoorzitter Wim Schouten aan.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x