Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Veteranen (VE1) houden het op 4-4 | sv Slikkerveer

Veteranen (VE1) houden het op 4-4

1-0

Geplaatst op: 20-10-2013

In het duel tegen HOVDJSCR VE2 moest de ploeg van het trainerstrio Fred Renes, Ger Kosten en Willem Verbaas vooraf nog even aardig puzzelen om de juiste opstelling te maken. Met maar liefst 17 spelers aan de aftrap was dat natuurlijk een beetje baden in weelde, dat ook direct al weer werd afgestraft tijdens de warming-up. Voordat er voor de aftrap werd gefloten werd Ernst al weggeroepen voor zijn werk en bleven er nog zestien over. Doordat de bezoekers ook in het smetteloos rood speelde mocht Slikkerveer, zoals een goed gastheer betaamd, de groene shirts gaan ophalen bij Cor en duurde het zodoende even voordat de wedstrijd daadwerklijk kon beginnen. Al na vijf minuten draven in de openingsfase moest Sjaak al afhaken vanwege de pijnlijke spieren in zijn hamstrings. Gelukkig waren er nog voldoende vervangers aanwezig om toch het gewenste spelniveau om de mat te brengen. De eerste kansen waren voor Slikkerveer, dat duidelijk een sterke openingsfase kende. Het kwam ook al snel op 1-0 te staan na een prima kopgoal van Ed. Helaas dachten een aantal spelers, dat het hierna een eenvoudige walk-over zou worden. Met name op het middenveld werd niet goed meegelopen. Achteraf werd dat door Robert uitgelegd dat de oorzaak hiervan door het 4-4-2 systeem van HOVDJSCR kwam, terwijl wij met 4-3-3 bleven spelen en telkens een mannetje mistte op het middenveld, maar er ook gaten aan de zijkanten kwamen, die niet goed opgevuld konden worden. Kortom de gelijkmaker kwam er aan. Eerst had Ton nog een paar leuke reddingen in huis, maar op een gegeven moment was ook hij in tweede instantie van dichtbij geslagen: 1-1. Niet veel later viel zelfs ook nog de 1-2, nadat uit een hoekschop de bal niet goed weggewerkt kon worden en uiteraard voor de verkeerde voeten van een HOVDJSCR-speler viel. Terwijl er inmiddels al een paar kopjes begonnen te hangen, zorgde Pietertje voor de ommekeer. Vanmorgen eerst nog twee boterhammen met pindakaas gegeten en daarna een snoeihard afstandsschot afleveren, waarna de keeper van de bezoekers kansloos was: 2-2. Een mooie stand om te gaan rusten, want door het heerlijke zonnetje en het grote veld was iedereen het er toch wel over eens, dat het tijd voor de thee was.

In de tweede helft werd het tweede kunstgrasveld ingeruild voor het hoofdveld. Sowieso een 100%-verbetering van ambiance, waardoor een aantal spelers ineens weer vleugels kregen, of zat er nu echt iets bijzonders in de thee ? De kansen golfden nog steeds over en weer. De mooiste kansen werden aan beide kanten rigoreus om zeep geholpen, want een goal moet wel mooi zijn. De spanning werd er goed ingehouden, want het duurde best wel even voor het telraam er weer bijgehaald moest worden. Eerst kwam de bezoekers weer op voorsprong, nadat een dubbele wissel voor net even iets teveel afleiding en verwarring achterin had gezorgd en HOVDJSCR vrij kon doorlopen en binnenwerken: 2-3. De ruggen werden daarna nog eens gerecht en alles op Ed gezet om voor de gelijkmaker te zorgen. Kans 1 ging van heel dichtbij tegen de keeper op. Kans 2 ging ook van heel dichtbij tegen de keeper op. Kans 3 was uiteindelijk wel raak. Dit keer niet met de voet, maar wel weer na prima voorbereidend werk van Jeroen met het hoofd binnengekopt bij de tweede paal: 3-3. Helaas kwam het keurkorps van de veteranen weer vrij (te) snel op achterstand te staan. Een lepe bal op doel werd in eerste instantie nog wel door Ton tegengehouden, maar de rebound was voor de bezoekers, die van dichtbij intikten: 3-4. In het laatste kwartier zette Slikkerveer nog een keer alles op alles. Ed stoomde nog een keer van bijna de eigen helft tot aan het doel van HOVDJSCR op, maar had de vrijstaande Jeroen niet gezien en schoot helaas hard maar niet zuiver voorlangs. Gelukkig was HOVDJSCR inmiddels ook aardig moegestreden en snakten ook zij naar het bier, waardoor Jeroen nog een keer op snelheid langs een aantal tegenstanders kon slalommen om hard en zuiver de 4-4 binnen te schieten. In de minuten die daarna nog volgden durfden geen van beide ploegen nog voor de volle winst te gaan en waren ze tevreden met de puntendeling. Ook de pindakaas van Pietertje was uitgewerkt, want wat een hard afstandsschot had moeten worden, werd nu een zacht tikke terug. Waar Slikkerveer daarna in de kantine nog vooral scoorde met een bittergarnituur, daar hielden de bezoekers van HOVDJSCR het op het terras ook niet droog. 

Al met al een prima wedstrijd voor beide teams, die beloond werd met een punt. Beste man van de wedstrijd was natuurlijk de scheidsrechter.

De Knoest
 Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x