Verslag Slikkerveer MC1 - Hekelingen MC2

Geplaatst op: 24-01-2016

Vandaag, zaterdag 23 januari 2016, speelde de  MC1 thuis tegen Hekelingen. Na de minder goede inhaalwedstrijd van afgelopen woensdag tegen De Zwervers, waarbij met 6-2 werd verloren, wilde de MC1 revanche op zichzelf nemen.
Het kunstgrasveld lag er mooi bij,  en het was zonnig en windstil, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wedstrijd!

Voor de winterstop speelden we voornamelijk het 4-4-2-systeem, maar deze wedstrijd startten we in een 4-3-3 formatie. Meteen vanaf de aftrap probeerde Slikkerveer druk op de tegenstander te zetten en het spel te domineren. Gelijk in de eerste minuut kreeg Nienke de kans om 1-0 te maken, helaas ging de bal net naast. Hekelingen loste de dominantie van Slikkerveer deels op, door met een extra verdediger te spelen en te spelen op de counter. Af en toe kreeg Hekelingen hierdoor een kansje, maar gelukkig anticipeerde de verdediging van Slikkerveer hier goed op, en coachte Isa onze keepster, de verdediging, op de juiste momenten zodat Hekelingen nimmer echt gevaarlijk werd. Inde 25e minuut werd Yasmine op pad gestuurd en zij scoorde de 1-0! Dit was net de opsteker die Slikkerveer nodig had. Hierna volgde snel de 2-0 door Nienke door een schitterende assist van Ruth.

Na de rust was de 2e helft eigenlijk een kopie van de 1e helft. Slikkerveer speelde op de helft van de tegenstander, maar had moeite om het af te ronden. En ik had zelf het idee dat Slikkerveer de 2-0 wel “goed” vond. Maar gelukkig wist Yasmine in de 2e helft de goal nog 2x te vinden, waardoor de eindstand op 4-0 kwam. Iedereen heeft haar inzet getoond en goed gespeeld!

De opstelling: Isa, Lique, Jo-lynn, Anne, Iris, Nazli, Ayla, Ruth, Yasmine, Felice, Romy, Nienke en Debby.