Verslag Slikkerveer MB1 - SHO MB2 1-0

Geplaatst op: 22-12-2015

De wedstrijd begon met een actie van onze kleedkamer- en regelman Cor. Hij wilde de meisjes eens flink bij de neus nemen. Hij wilde heel graag de wedstrijd fluiten. De meiden stribbelde aardig tegen en bleven vragen om een andere scheidsrechter. Na de toss kwam de echte scheidsrechter het veld op en toen ging het spel beginnen.

Vandaag 19-12-2015 speelde Slikkerveer MB1 thuis tegen SHO MB2. SHO kwam met een elftal van 18 meiden! De uitwedstrijd had Slikkerveer met 7-1 verloren van SHO, dus Slikkerveer had iets goed te maken. SHO kwam met haar delegatie voor de winst en Slikkerveer wilde niet verliezen, dus de wedstrijd kon best wel eens heftig worden. Het was bij de aftrap SHO dat gelijk naar voren ging, maar ze werden gestuit door de sterke verdediging die dit al weken volhouden. De verdediging onder leiding van Debbie staat als een huis. Door het midden konden ze er niet door omdat Luna en Debbie tijdig stoorden. Ze probeerde het over de linkerkant maar daar stuitte ze op Elise en Elvira. En op de rechterkant waren het Farah en Pelin die de deur dicht deden.

Omdat de verdediging goed uitverdedigde kreeg het middenveld meer ruimte en konden zo makkelijk de spitsen bereiken. Zowel Nienke, Sylvia en Yasmine kregen veel kansen. Yasmine verzilverde haar kans rond 25 minuut en zette Slikkerveer op een 1-0 voorsprong! Je zag irritatie ontstaan bij SHO! Gelukkig hield Slikkerveer haar hoofd koel en had Marissa nog een uitstekende redding 1 minuut voor rust! In de rust nog een beetje geschoven met de plaatsen omdat we dachten dat SHO met haar 18 speelsters wel zouden proberen om langszij te komen.

Maar ook na de rust hield Slikkerveer stand. Debbie controleerde met Dian de achterhoede bijgestaan door Luna en Elvira op de rechterkant en Pelin en Farah op de linkerkant. Het middenveld met Sam en Selin en Iris v. H. moesten hard werken om de aanvallers te bereiken. Omdat de tijd begon te dringen voor SHO om in ieder geval de gelijkmaker te bewerkstelligen, maakte ze meer en meer gebruik van hun fysieke kracht bij onderlinge duels.  In de 30e minuut ging dit zo hard tegen elkaar dat er een opstootje ontstond, waarbij de meiden van Slikkerveer en SHO  uitelkaar gehaald moesten worden, en dat Sam, ondanks dat ze een blauw oog incasseerde(!), eruit gestuurd werd door de scheidsrechter. SHO lukte het niet om uit dit voordeel op zoek tegaan naar de gelijkmaker, integendeel, ze kregen onderling  onenigheid waardoor Slikkerveer de wedstrijd uit kon spelen! Eindstand 1-0! Een prima resultaat om zo voor de winterstop mee te eindigen. Deze overwinning geeft zelfvertrouwen en geeft volle moed om na de winterstop de 2e competitie helft in te gaan!

De opstelling: Marissa, Debbie, Luna, Pelin,  Farah, Selin,  Elise, Nienke, Sylvia, Yasmine,  Romy, Sam, Elvira, Iris v. H. en Dian.

De MB1 wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief 2016!!!