Let op: Alle trainingen voor nog niet begonnen jeugdelftallen zijn met een week uitgesteld naar maandag 27 augustus. Zie noodklok.

Verslag Slikkerveer E1 – Westlandia E1

Geplaatst op: 02-02-2015

Eindelijk ging het dan ook weer beginnen voor Slikkerveer afgelopen zaterdag . De eerste competitiewedstrijd na de winterstop . Het was wel fris , maar niet overdreven koud , al voelde het toch wel erg koud aan na ruim een uur langs het veld te hebben gestaan. Misschien lag het er aan dat het weer de eerste wedstrijd was , maar Slikkerveer gaf niet thuis in de eerste helft .  Vanaf de aftrap trok Westlandia richting het doel van Kevin en creëerde genoeg kansen . De meeste duels werden verloren, de spelers van Westlandia vonden elkaar gemakkelijk en liepen te vaak vrij , waardoor ze telkens aan een nieuwe aanval konden beginnen. Slikkerveer kon er maar weinig tegenover zetten. Een paar geblokte schoten , een paar corners , pogingen van Mike en Scott die kracht mistten en nog een vrije trap van heel ver van Scott die door de keeper tot corner werd verwerkt.  Het wachten was op het doelpunt van Westlandia dat dan ook viel . Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat er een man meer situatie ontstond die Westlandia goed uitspeelde , 0-1 . Westlandia ging door waar het was gebleven en bleef aanvallen . De 0-2 bleef echter uit , waardoor de schade beperkt bleef . Helaas viel deze dan toch vlak voor rust . De rechtsbuiten van Westlandia zorgde met een afgemeten voorzet op een inlopende speler voor de 0-2 .  Met 0-2 kwamen de jongens nog genadig weg.

Wie de 1e helft gezien heeft zou nooit verwacht hebben dat de 2e helft heel anders zou verlopen. De peptalk van Theo had zijn uitwerking niet gemist . Ouders en spelers zijn het er over eens dat Theo de juiste man is voor deze groep en dat dit gewoon zo moet blijven. Vanaf minuut 1 was het nu Slikkerveer dat de aanval zocht. Met veel passie , scherpte en een tomeloze inzet werd het doel van Westlandia gezocht en bleek dat hierdoor Westlandia niet meer aan voetbal toe kwam. Na een minuut of 5 in de 2e helft wordt er hands gemaakt door Westlandia net buiten de zestien .  Daan gaat achter de bal staan. Het is een mooie positie en het zou goed uitkomen. Daan haalt verwoestend uit en de bal verdwijnt keihard langs alles en iedereen in het net .  Slikkerveer houdt de druk er op al blijft het wel opletten voor de uitvallen van Westlandia, maar die zijn al lang niet meer zo gevaarlijk als in de 1e helft. De kansen komen voor de mannen maar de doelman houdt stand en redt knap op een schot van Evani. Het is spannend . Iets later volgt er weer een vrije trap voor Slikkerveer op ongeveer dezelfde afstand van de goal als bij het 1e doelpunt, alleen staat de muur nu beter . Met een bekeken bal over de muur probeert hij het dit keer. De keeper redt echter fraai.  Diezelfde keeper redt iets later ook nog op een goed schot van Rick en weer iets later op een schot van Skip. Als laatste redt Kevin nog op een goede uitval van Westlandia met een mooie scrimmage , maar hij weet net op tijd zijn voet op artistieke wijze nog op de bal te leggen. Een wedstrijd met 2 gezichten die gezien de 2e helft misschien wel een andere uitslag had kunnen hebben, maar door de slechte 1e helft gingen de punten mee naar Westlandia.  

Volgende week maar weer gewoon 2 helften voetballen,  dan moet het vast goed komen.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x