Verslag Slikkerveer C3 Toernooi 4-4-2015

Geplaatst op: 09-04-2015

Verslag van het Thuistoernooi 04-04-2015 van de Slikkerveer C3 kanjers

Vandaag supergenoten van onze kanjers, het thuis toernooi met overtuigende cijfers gewonnen. Tegen, respectievelijk op papier, betere tegenstanders. Zo werd in de 1e wedstrijd tegen Barendrecht die met een totaal ander team kwam, de C5 ( wat al was gemeld door Barendrecht ) met 2-1 opzij gezet. Daar waar 4-1 ook niet had misstaan gezien onze kansen. Dit team van Barendrecht staat 1e in de competitie en speelt een klasse hoger bij onze C2 in de afdeling . 2 weken geleden heeft C2 in de competitie nog 3-3 gespeeld tegen dat team.
De 2e wedstrijd werd soeverein met 5-0 gewonnen van De Rotterdamse Leeuw. Daar waar DRL liet zien dat als je geen collectief vormt ,dat het moeilijk voetballen word tegen een ploegje dat ,wel alles voor elkaar over heeft. Best knap in 30 minuten er 5 binnen te schieten. Vervolgens de laatste wedstrijd ,een derby tegen onze C4. Aangezien er best wat spanning op zat en een tot het bot gemotiveerde C4, lieten wij al snel zien hoe je het spelletje voetbal moet spelen en stuurde we ze naar huis met een 4-0 nederlaag. Daar kwam de C4 nog goed mee weg, gezien het niveau verschil.
Daarmee eindigden wij op de 1e plaats van het thuistoernooi met 3 gespeeld, 9 punten en maar liefst 11 doelpunten voor en maar 1 tegen!!!!

Daar waar veel ploegen moeite hebben om te combineren, combineren wij naar hartelust door de verdediging van de tegenstander en laten zien hoe je als collectief een fantastische wedstrijd moet neerzetten. Aangevoerd door onze keeper, in mijn ogen is dat een super getalenteerde, klein van stuk maar supergroots in zijn daden!  De rest van het elftal vult het verder fantastisch aan. Het automatisch overnemen van de positie's, het afwisselend inschuiven van het centrale duo, wat vervolgens fantastisch word ingevuld zodat je er bijna zeker van bent om de afvallende bal te hebben. En je de aanval weer kan voortzetten.
Linksachter stond nu, uit nood geboren, 1 van onze 3 centrale verdedigers ivm het afwezig zijn van onze linksback. Deze jongen is een alleskunner, groot en sterk aan de bal en beschikt over een fantastische opbouw, en stelt zich positioneel altijd zo op dat hij zelden achter zijn tegenstander aan hoeft.
Aan de rechtsachter hebben we er 1 type ruwe bolster blanke pit. Het type verdediger die meedogenloos is en menig tegenstander z'n hielen laat zien.
Dan heb ik het nog niet eens over het middenveld, zelden zo'n creatief middenveld gezien. Technisch perfecte voetballers met een perfecte eindpass. En het mooie is dat ze allemaal 1e jaars zijn op 1 na. De leider op het middenveld bestaat uit ,in mijn ogen, een 2e jaars kanjer die het voortouw neemt en de rest beter laat spelen en daarbij niet te beroerd is om de gevallen kruimels op te ruimen.
Als laatste kom je bij de voorhoede, aan de zijkanten ook creatieve voetballers. Links en rechts voor willen graag de bal hebben, kunnen een bal vasthouden, goed combineren en beschikken over een fantastische voorzet. Ook pikken ze regelmatig hun doelpuntje mee!
Dan komen we bij de centrumspits, helaas een 2e jaars dus volgend jaar zijn we hem kwijt. Het is een Turkse jongen, groot, sterk en balvaardig. Weet perfect wanneer hij moet gaan lopen en staat positioneel bijna altijd goed. Technisch zeer sterk, niet van de bal te krijgen en beschikt over een fantastisch zwabberschot en is daarbij ook nog eens kopsterk. Kortom een doelpuntenmachine eerste klas! In mijn ogen onbegrijpelijk dat die jongen niet hoger voetbalt, maar ik ben der super blij mee, niet alleen zijn spel is fantastisch. maar ook zijn gedrag binnen de groep is fantastisch.
Eigenlijk gedraagt de hele groep zich fantastisch!! Er is discipline, word niet gemopperd op elkaar of op de leiding en hebben binnen het veld alles voor elkaar over. Kortom een genot om trainer en/of leider van te mogen zijn.
Zoals je kan zien staan ze in de competitie er ook niet verkeerd voor met nog 6 wedstrijden te gaan, 33 punten uit 12 wedstrijden en maar liefst 73 doelpunten voor ( op naar de 100 ) en maar 17 tegen zijn ze de gedoodverfde favoriet voor de titel.
Kortom mijn dag als vrijwilliger was weer super.

Danny Huizer ( trainer C3)