Verslag DSO E1 - Slikkerveer E1 en Spijkenisse E1 - Slikkerveer E1

Geplaatst op: 13-03-2015

Verslag DSO E1 - Slikkerveer E1 (7 maart 2015) en Spijkenisse E1 - Slikkerveer E1 (11 maart 2015)

De supporters van Slikkerveer E1 werden deze week getrakteerd op twee wedstrijden. Eén tegen DSO E1 in de competitie en één tegen Spijkenisse in de Rijnmond cup. In de competitie spelen de jongens 9x9 en in de Rijmond cup 7x7. Het verschil tussen de twee wedstrijden was aanmerkelijk. In de competitie werd verloren met 3/1, in de Rijnmond Cup met 0/3 gewonnen. Het hielp natuurlijk niet dat in de competitie keeper Kevin geblesseerd was, hoewel Skip een hele dappere poging deed om het doel te verdedigen. Aan het eerste tegendoelpunt van DSO was echter voor de verdediging en Skip geen houden aan.  Vanuit een vrije trap werd in een keer uitgehaald op de goal en de bal vloog hoog in. 1-0. Slikkerveer kreeg wel wat kansjes, maar ballen vlogen over, net naast, of in de handen van de keeper van DSO. Het lukte dus allemaal net niet. Een volgende corner van DSO was alweer raak. Er werd niet goed gedekt en daar profiteerde DSO van. 2-0. Een volgende aanval van DSO werd mooi onderschept door Skip. Hij doorzag een steek op de spits en rende razendsnel uit, waardoor de spits haastig naast schoot. Skip kreeg daarna de smaak te pakken en plukte de ene na de andere bal uit de lucht. De eerste grote kans voor Slikkerveer kwam voor de voet van Danjial. Hij nam een vrije trap voor de goal van DSO, maar de keep wist de bal nog net naast te tikken. De corner die daarop volgde voor Slikkerveer leek op een slapstick: wel drie spelers van Slikkerveer trapten over de bal heen, zodat de bal doelloos uitrolde. De reden voor de achterstand tijdens rust werd door Theo fijntjes geëvalueerd: er werd niet zuiver overgespeeld, de jongens lieten geen positiespel zien en de inzet was te slap.

In de 2e helft wilde Kevin het toch weer proberen en werd geprobeerd de achterstand in te lopen. De jongens deden wel hun best, maar het wilde maar niet lukken. Rick kreeg nog een bal in zijn gezicht en moest even later het veld verlaten omdat hij bloedde. Opnieuw kreeg Danijal een grote kans om te scoren, maar de bal ketste op de lat. Evani stond goed op te letten en scoorde uit de rebound. 2-1. Eindelijk leek het er even op dat er nog een gelijkspel in zat, maar daar werd een streep door gezet door een aanval van DSO. Kevin liep mooi uit, maar dit keer rolde de bal net tussen de palen. 3-1. De jongens lieten nog wel een mooie combi zien die eindigde tussen Danijal en Roderick. Helaas zat de keeper van DSO goed tussen het schot van Ro en de goal. In de laatste minuten kreeg een speler van DSO nog geel omdat hij geen afstand nam bij het nemen van een vrije trap van Slikkerveer. Jammer genoeg ging ook deze vrije trap over het doel van DSO en was de tijd verstreken.

Hoe anders was het spel van Slikkerveer in Rijnmond cup! De jongens speelden goed over, waren fel en snel en Mike scoorde al in de eerste seconden de openingsgoal. Kort erop lieten Rick en Mike en mooie combi zien: Rick gaf voor en Mike tipte hem mooi in. 0-2. Ook Spijkenisse koos de aanval maar de verdediging van Slikkerveer met Scott, Rens en Roderick stond als een huis. Een afstandsschot van Spijkenisse werd mooi gehouden door Kevin. Spijkenisse speelde wel hard, maar Slikkerveer was harder: een voet in het gezicht van Mike was even pijnlijk, maar even later stond hij alweer. Rens werd onderuit geschoffeld, maar ging gewoon door! Even later werd het even gevaarlijk voor het goal van Slikkerveer. Kevin liep uit, werd gepasseerd, maar daar stond Scott gelukkig nog om de bal van de lijn te schieten. Daarna liet Kevin zich niet meer passeren en liet hij een serie mooie reddingen zien. Een mooie aanval van Rick werd gestopt door een elleboog van een speler van Spijkenisse in zijn gezicht, maar ook hij stond al gauw weer rechtop. In een volgende tegenaanval van Spijkenisse haalden Kevin en Rens samen een schot en de rebound van de lijn. Daan kreeg nog een mooie kans via een vrije trap voor het goal, maar de bal stuiterde er via de binnenkant van de paal uit. Volgens sommigen zat ie, maar hij telde niet ... Sil moest helaas al snel gewisseld worden, omdat hij last kreeg van zijn blessure, maar hij heeft wel nog wel even goed lopen verdedigen. Evani kreeg nog een mooie kans en schoot hard op de keep, maar die hield hem. Daarna passte Evani op Mike, die mooi de 0-3 intikte. Dat was meteen de eindstand, waarmee de jongens weer een ronde verder zijn in de Rijnmond cup.

Het was leuk om te zien hoe de jongens het tempo erin hielden en elkaar steeds vonden in het veld. Eindelijk lukte eigenlijk alles waarop in de trainingen zo hard is geoefend. De aanvallen met Rick, Mike, Skip, Jason en Evani waren gevaarlijk en de verdediging met Scott, Rens, Silke, Danijal, Alejandro was moeilijk te passeren. Kevin hield zijn doel keurig schoon en heeft super staan keepen.

De trainers waren trots en tevreden en de supporters ook!