Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Verslag Danone WK Cup

Geplaatst op: 28-09-2017

Nadat we al eerder met deze groep aan een toernooi bij Spartaan 20 hadden meegedaan, en de Finaledag in Zeist op het KNVB sportcentrum succesvol afgesloten waren de afgelopen dagen voor ons wel heel bijzonder.

Met een groep straatvoetballers vertrokken we naar de Wereld Finale van de Danone Nations Cup.

Met het vliegtuig naar New York om onze krachten te meten met 31 andere landen.

Binnen het Nederlands team was sv Slikkerveer bijzonder goed vertegenwoordigd. Uit de D-selectie speelden voor onze vereniging Semmy Wessel, Jenairho Rosalia, Marouan Ayoujil mee, en uit de D4 had ook Mohammed Zahri zich in het team weten te spelen. Daarnaast speelde de tweeling Skip en Mike van der Padt in het verleden ook bij Slikkerveer en nu bij Spartaan '20 en is begeleider Ricardo Ottevanger lid van de hoofdmacht van Slikkerveer.

Dat niet ieder land had gekozen voor een team met straatvoetballers werd op de 1e dag al snel duidelijk. Duitsland (Red Bull Leipizig) liet Nederland direct zien dat het niveau bij sommige teams echt veel hoger lag als het team uit Ridderkerk. Ook Ghana was veel te sterk, en helaas wisten de boys van China ook niet te winnen. Als we de kansen wel hadden afgemaakt dan was deze wedstrijd zeker onze kant op uitgevallen.

Dat het qua resultaat een teleurstellend begin was geweest had gelukkig geen invloed op het humeur van de spelers, en onder leiding van Semmy Wessel werden al snel vele contacten gelegd met allerlei andere landen, waar het team van Senegal ons enkele dansmoves bijbracht. Dat het sociale gedeelte ook was opgevallen bij de wedstrijdleiding bleek dan ook al snel door de tussenstand in het Fair-Play klassement. Alleen het team van China stond nog boven ons.

Op dag 2 moet in de ochtend al vroeg een wedstrijd worden gespeeld ten het sterke Polen, welke met 1-0 gewonnen werd. Na een zeer ongelukkige nederlaag tegen Hongarije, werd de laatste wedstrijd gewonnen tegen de bijtertjes van Uruguay. Wederom was de stand 1-0 in het voordeel van de mannen van Oranje.

Wel hadden beide coaches (waarvan Ricardo Ottevanger vanaf dit seizoen bij Slikkerveer in de selectie uitkomt) het team op het hart gedrukt om geen onnodige overtredingen te maken en vooral niet tegen de scheidsrechter te protesteren. Naast het vele zingen en dansen met andere landen samen moest dit voor de benodigde punten gaan zorgen in het Fair-Play klassement. Aan het eind van de dag bleek dit een juiste tactiek want ’s-Avonds bleek het team op de hoogste plek te zijn gekomen, en alle andere landen achter zich te hebben gelaten.

Op de finaledag werden alle wedstrijden gespeeld in de RED BULL NEW YORK ARENA, en zelfs rechtstreeks uitgezonden op de Amerikaanse TV zender ABC7. Ouders en andere familieleden welke in Nederland waren achtergebleven zaten dan ook massaal voor de TV om de wedstrijd tegen Algerije te zien.

Wederom een 1-0 overwinning met als resultaat de 21e plaats. De finale werd later die dag gespeeld door Mexico en Argentinie, waar bij de mexicanen een zeer groot voetbaltalent voor het verschil zorgde en daar gaan we over een aantal jaren echt nog wel wat van horen en zien.

Bij de prijsuitreiking na afloop van het toernooi was wederom een hoofdrol weggelegd voor ons Nederlands Elftal uit Ridderkerk.

Ze werden van de tribune afgehaald en mochten live op televisie hun prijs ophalen, wat tot menig traantje zal hebben geleid bij het thuisfront.

WINNAAR VAN DE FAIR-PLAY AWARD 2017

THE NETHERLANDS.

Met teams als Cruz Azul, Middelesbrough, Red Bull Leipzig en Atletico Madrid……………….De allermooiste prijs die een groep straatvoetballertjes mee naar huis kon nemen!!!!!!!!!!!