Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Verslag Bolnes E1 – Slikkerveer E3 | sv Slikkerveer

Verslag Bolnes E1 – Slikkerveer E3

Geplaatst op: 16-09-2013

Het is vandaag 14 september in het jaar 2013. Het is vroeg - 8 uur 15 in de ochtend - en er wordt verzameld bij Bolnes voor de 2e wedstrijd in de beker-competitie. De regen komt met bakken uit de hemel dus prima weer voor slidingen waarbij de plaggen je om de oren vliegen. In de kleedkamer volgt een leuke verrassing: De vader van Kaj (Chris) komt met nieuwe trainingspakken (met KMT er op) voor deze talentjes van de E3. Niets lijkt Slikkerveer nu nog in de weg te staan om niet alleen in het veld, maar ook erbuiten indruk te maken op de tegenstander…eigenlijk staan we nu al met 2-0 voor.

Tijdens de voorbespreking van de spelers, wordt er in de kantine door de aanhang gedempt over koetjes en kalfjes gesproken. De koffie uit een enigszins papieren bekers smaakt verder heerlijk. Bij het verstrijken van elke minuut voel je de spanning onder familie en vrienden verder toenemen; zou deze wedstrijd net zo gemakkelijk worden gewonnen als afgelopen dinsdag tegen CVV?
Ineens is er beweging…de spelers schijnen inmiddels aan het warmlopen te zijn en ook dat wil niemand missen. De parapluis worden opgestoken en we gaan op zoek naar het veld waarop deze wedstrijd gespeeld gaat worden. Voordat we aankomen zijn de parapluis echter al weer dicht, de weergoden hebben gelukkig beslist dat de wedstrijd een keer droog gespeeld gaat worden.
Slikkerveer E3 is inmiddels de bal al lekker aan het overtikken; 1x raken net zoals de grote mannen dat doen en vervolgens afwerken op het doel.  Vlak voor de start nog even een fotootje maken en dan gaan we van start. Qua lengte gaan we het, op het oog in ieder geval, niet winnen – de meesten van Bolnes zijn een kop groter. Slikkerveer trapt af en krijgt niet veel later een vrije trap te nemen. Mike gaat achter de bal staan en schiet een vuurpijl af op het doel van Bolnes. De bal lijkt er in te gaan maar belandt uiteindelijk jammer genoeg via een tegenstander op de paal.  De daaruit volgende corner gaat er ook bijna in. Slikkerveer is in deze beginfase beter, tactisch staat het goed en er wordt goed overgespeeld. Het blijft echter oppassen voor de counter van Bolnes.  Na een pass van Scott schiet Rick wederom tegen de paal…zou het dan zo’n soort wedstrijd worden?

Bolnes komt er razendsnel uit en ramt de bal vervolgens ook tegen de paal maar dan van het doel van Kevin. De terugkomende bal wordt vervolgens keihard rechts onderin het doel geschoten en laat Kevin kansloos. Het is 1-0 voor Bolnes en op dat moment is dat niet verdiend!
Slikkerveer trapt af en gaat verder waar het gebleven was, door goed samenspel de verdediging van Bolnes uit elkaar spelen en op zoek gaan naar kansen. Alejandro stoomt op, krijgt de bal op zijn pantoffel en ramt deze over de keeper heen voor de gelijkmaker 1-1, een fantastische goal!
Bolnes wordt sterker en lost een paar harde schoten richting doel van Slikkerveer. Kevin staat gelukkig goed te keepen en zorgt er voor dat er geen ballen invliegen zo vlak voor de rust. Slikkerveer komt verder onder druk te staan, het goede positiespel van Slikkerveer is er niet meer, ballen worden te lang aan de voet gehouden waardoor de tegenstander in staat is vele onderscheppingen te doen. Wederom een schot op de paal waarbij Kevin het nakijken heeft, we komen goed weg.

Toch weer een goede combinatie van Slikkerveer, een doelpoging die door Bolnes niet goed wordt verwerkt en vervolgens wordt opgepikt door Silke. Deze vindt met een harde, droge knal het net aan de linkeronderkant van het doel; het staat 1-2 voor Slikkerveer! Bolnes doet er nog een tandje bovenop en weer een mooie redding van Kevin! De druk op Slikkerveer neemt nu verder toe en onze toppertjes komen niet meer van hun eigen helft af. Regelmatig wordt ons doel onder vuur genomen en het is een wonder dat we nog steeds voor staan! – RUST – gelukkig.

Na een bemoedigend praatje van Theo en met de stand in het voordeel van Slikkerveer trapt Bolnes E1 af voor de 2e helft. Bolnes gaat verder waar het gebleven was zo vlak voor rust en Slikkerveer staat met de rug tegen het eigen doel aan. Het ene na het andere afstandschot wordt afgevuurd maar de bal gaat er niet in. Dit kan niet goed blijven gaan en uit een corner van Bolnes is het uiteindelijk dan toch raak, de gelijkmaker 2-2!

Slikkerveer is niet fel genoeg, er is toch een beetje angst voor de grotere en tegen de grens aanspelende Bolnessers. Deze laatsten schromen er inmiddels niet voor zo nu en dan ook nog eens meer uit te delen dan is toegestaan (kopstootje en klap in het gezicht). Tactiek en techniek zijn bij Slikkerveer nu ver te zoeken en dan wordt het lastig spelen. Rick krijgt een grote kans na een foutje in de achterhoede van Bolnes. Hij maait, jammer genoeg, echter meer in de lucht dan tegen de bal waardoor deze kans geen doelpunt wordt. Na weer een aanval van Bolnes wordt er slap uitverdedigd. Bolnes kan de bal voor zetten en de kopbal wordt afgerond in het doel van Slikkerveer 3-2 voor Bolnes! Bolnes, met zijn individuele power, drukt Slikkerveer verder naar achteren. De 4-2 hangt in de lucht.

Uit een spaarzame aanval van Slikkerveer tikt Kaj, uit een prima voorzet van Mike, de bal naast. Uit de daaropvolgende counter van Bolnes volgt een enorme kans die gelukkig wordt gemist. Kaj komt vervolgens net te kort op een mooie pass van Danijal. Door balverlies aan beide kanten komen er nu kansen aan beide kanten van het veld. Bolnes lost een schot en weer redt de paal! Vervolgens een aanval van Slikkerveer, in een betere fase van de wedstrijd. Na doorzetten van Kaj en een daaruit voortkomende voorzet van Rick rondt Danijal prachtig af, het staat weer gelijk: 3-3!
Bolnes recht nog 1 keer de schouders en zet alles op alles om deze wedstrijd dan toch in winst om te zetten. En ja hoor, Bolnes weet zijn overwicht in kracht en snelheid uiteindelijk dan toch om te zetten in de 4-3. De emoties lopen vervolgens wat op bij sommigen rond het veld…

Scott lost nog een schot op het doel van Bolnes die er door de keeper uit wordt gebokst.  In de tegenaanval die hierop volgt weet Bolnes uiteindelijk handig de 5-3 te maken en is het einde wedstrijd.

Jammer van de nederlaag maar bij vlagen was er toch echt wel te zien dat tegen zo’n fysiek sterkere en veel oudere tegenstander echt wel wat te halen valt.
Hard blijven trainen mannen en goed luisteren naar Theo en Uhud

Johan LanduijtSliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x