VE1 ziet Hillegersberg in slotminuut langszij komen

Geplaatst op: 25-11-2013

Vandaag wederom een wedstrijd in alle vroegte. Namelijk om 10.00 uur aantreden in en tegen Hillegersberg en dat met een temperatuur bij de grond van ca. 2 graden boven nul is dat best koud. Pietertje was zelfs zover in de voorbereiding gegaan door compleet in de kou verstrikt te raken, doordat ie op de brommert vooraf alvast heel wat kou had mogelijk lijden. Zijn helm had zijn oren nog wel warm gehouden, maar zonder handschoenen en in een kort spijkerjasje gestoken kwam ie totaal verkleumd aan op het sportpark bij de tegenstander. Eerst maar even laten ontdooien op de bank was dan ook het enige devies dat kon werken.

Het trainerstrio had het vandaag toch al lastig met het maken van de opstelling. Ze besloten zich dit keer maar even te gaan afzonderen van de spelers en na een wellicht (helaas er waren geen getuigen die dit kunnen bevestigen dan wel ontkennen) verhitte discussie kwam dan het verlossende woord eruit voor de spelers of ze wel of niet in de basis zouden staan vandaag. Er moest natuurlijk een antwoord bedacht worden op de afwezigheid van zowel Ruud als Hugo en stand-in Sjaak, die het nodig vond om precies vandaag een verhuizing te organiseren, zonder ''house-upwarmingparty'' er achteraan, maar dat schijnen we nog tegoed te houden (BBQ van de zomer!?). Ruud's ogenschijnlijke zweepslag uit de voorgaande wedstrijd was deze week echter uitgepakt tot een compleet afgescheurde achillespees, die geopereerd moest worden en inmiddels in het gips is gezet. Maar onze bikkel had nog wel eerst gewoon gewerkt tot halverwege de week om toch maar eens langs de huisarts te gaan, want echt soepel ging het niet. Ook Hugo zit sinds de wedstrijd ervoor in de lappenmand en hoopt binnenkort meer duidelijkheid te krijgen over zijn in het gips gezette knie. Mannen, allebei heel veel sterkte met het herstel.

Dan de wedstrijd tegen het als derde geplaatste Hillegersberg. Doordat Slikkerveer zelf op de vierde plek stond was dit uiteraard ook weer een heuse topper. Met Kees en Rob in het centrum van de verdediging werd goed stand gehouden tegen een flegmatiek aanvallende thuisclub. Op de flanken hielden Sjoerd, Jos en Sylvester alle gaten dicht, zodat het via het middenveld moest gebeuren, maar daar stonden Ron,  Frans en Arjan ook al alle gaten en kuilen te dichten. Kortom alle hens aan dek en dus kwam het weer aan op de specifieke kwaliteiten van het spitsenduo Jeroen en Ed. Helaas was Ed de afgelopen nacht naar een wild feest geweest en lukte er niet veel vandaag. Jeroen, ondanks wat kleine pijntjes, had het gelukkig beter op de heupen. Nadat er eerst al wat kleine kansjes onbenut werden gelaten werd in Jeroen in de 25-ste minuut in het centrum diep gestuurd door Arjan en moest een verdediger van Hillgersberg aan de noodrem trekken in het strafschopgebied, voordat Jeroen had kunnen scoren. De penalty werd via binnenkantje paal wel heel koeltjes benut door Jeroen, waardoor Slikkerveer op een 0-1 voorsprong kwam. In het veld hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht, maar zorgde Kees & Co ervoor, dat er geen gevaarlijk situaties voor het doel van Ton meer kwamen in de eerste helft op een enkel afstandschot na dan. Zelf deelde Slikkerveer nog wel speldeprikjes uit, maar in doelpunten resulteerde dat niet meer.

Na de thee, die er ook aan bijdroeg dat Pietertje weer was ontdooid, werden er drie verse krachten ingezet. Erik was zelfs nog in de rust druk bezig gegaan met een flinke warming-up, terwijl Pietertje en Ernst de warmte van de kleedkamer verkozen. In deel twee werd in de openingsfase gestreden voor beide doelen. Ed stond niet op scherp, maar dat wisten we al en Ton moest zelfs nog een keer gestrekt naar de hoek, maar het bleef 0-1. Ook toen Kees halverwege de tweede helft zijn makkers in de verdediging op de proef wilde stellen, door zelf naar de kant te gaan om daar te gaan kijken hoe het zonder hem zou gaan. De stand bleef heel lang zo staan op het scorebord. Pietertje was een paar minuten voor tijd blijkbaar van de kou zelfs helemaal oververhit geraakt en moest disciplinair naar de kant worden gehaald. Een sanctie zou later wel volgen in de kleedkamer.

Met het inbrengen van Ernst kwam er ook meer ruimte op het veld. De gaten konden op een gegeven moment niet meer gedicht worden door de middenvelders, die ook nog eens de aanval moesten ondersteunen. Er werd gekozen voor de aanpak van lange halen snel thuis, maar de ballen kwamen steeds sneller terug. In blessuretijd mocht Hillegersberg nog een hoekschop nemen, die als laatste hoop werd ingeschat. Snel wisselde Hillegersberg nog een lange centrumspits voor een kleiner exemplaar in. De bal werd voorgegeven, maar door de niet zo handige wisseling tussen Ernst, Robbie (en de Rest) stond de lange centrumspits ineens vrij voor het doel en met zijn uitschuifbare been werd de bal van dichtbij in het doel geschoten: 1-1. Omdat ook meteen het eindsignaal volgde was er geen kans meer op herstel. In plaats van een mooie klinkende overwinning moest er nu genoegen genomen worden met een gelijkspel, dat eerlijk is eerlijk toch wel een verdiende uitslag was. Maar aldus gesproken, de druiven waren zuur. In de kleedkamer werd al snel duidelijk dat hoofdverdachte Pietertje in deze zaak naar voren werd geschoven en disciplinair gestraft werd met minimaal twee weken schorsing. Voor het enkeltje naar de Dominicaanse Republiek had Sylvester nog wat los geld ingezameld onder de overige spelers en was daarmee de bekende kous af. Ondanks dat er op het veld ernaast rugby gespeeld werd door een aantal zeer fanatieke rugby-dames gingen de meeste spelers direct door naar huis.

De Knoest.