VE1 uit de beker, volgend seizoen op naar De Kuip

Geplaatst op: 15-09-2013

De mannen van Veteranen 1 moesten voor hun tweede en laatste duel in de beker aantreden bij Hekelingen VE1 in Spijkenisse. Het tijdstip kraakte nog wel een beetje, want 10.00 uur uit is traditiegetrouw voor sommigen iets aan de te vroege kant. Het wedstrijdsecretariaat had daar uiteraard rekening mee gehouden, want de kast met de spelerskaarten zat nog op slot en duurde het een paar bakken koffie voordat de diesel kon vertrekken naar Voorne Putten. Aangekomen bij Hekelingen bleek dat de kantine nog op slot zat, maar pruttelde de koffie op het wedstrijdsecretariaat lekker bruin, dus druppelde langzaam aan iedereen binnen en kon er op tijd gestart worden.

Waar Slikkerveer het eerste duel met CVV Mercurius ruim had verloren en het duel tussen Hekelingen en CVV Mercurius in een gelijkspel was geeindigd, stond de thuisploeg stijf van de spanning. Het duel moest door Hekelingen met grote cijfers gewonnen worden, want anders waren ze uitschakeld voor het scenario, waarbij volgens Sjaak nog steeds een bekerfinale in De Kuip gespeeld kan worden, zoals circa 10 jaar geleden het geval was. Slikkerveer zelf was al uitgeschakeld en gebruikte het duel om een aantal spelers rustig te brengen, speelminuten op te laten doen en eens wat spelers uit te proberen op nieuwe posities. Resultaat was echter wel, dat in het begin van de wedstrijd Slikkerveer al vrij snel tegen een 1-0 achterstand aan keek, want buitenkantje schoen van Erik zorgde voor een vrije doorgang voor Hekelingen. Uiteraard ging ook de verdediging niet vrijuit, maar het was nog vroeg in de wedstrijd, dat zou wel goed komen. Inderdaad de eerste kansjes rolden al over het veld. Een prachtige kopbal van Ron viel zowaar bij de tweede paal keurig binnen: 1-1. Nog voor de rust kroop Slikkerveer verder uit haar schulp. Een splijtende hoekschop van de pas 59-jarige Kees draaide met zo´n curve, dat de doelman van Hekelingen hevig schrok en pardoes de bal in eigen doel werkte: 1-2. Een mooi moment om daar even van te gaan genieten met een vers bakkie thee.

In de tweede helft werd er volop gewisseld. Het debuut van Ernst duurde, geklokt en wel, precies 4,5 minuut, waarna er met een opspelende hamstring al weer gewisseld moest worden. Alle omzettingen zorgden er wel voor dat Slikkerveer grote kansen kreeg. Ed kon zelfs alleen op doel af gaan, maar de power en precisie in het hakje ontbrak alleen.  Jos kreeg de bal per ongeluk via Ed op een presenteerblaadje aangespeeld, maar vond de vuisten van de keeper op zijn pad en zo waren er nog meer kansen om de wedstrijd definitief in het bekende slot te gooien. Nog meer voetbalwetten werden bewaarheid, want als je zelf niet scoort, dan doet je tegenstander het wel. Een afstandsschot werd door Erik nog wel tegengehouden, maar de goaltjesdief van Hekelingen was er als de bekende kippen bij om de 2-2 aan te tekenen. Vlak daarna werd het zelfs 3-2, ook nu weer door een afstandsschot, dat houdbaar leek, maar het niet was. Tussendoor werden er op het veld nog diverse hoogstandjes verricht. Helaas niet allemaal even doelgericht, maar vermakelijk voor het publiek langs de lijn, dat ook nu weer in redelijke getallen was opgekomen. Helaas bleef het bij de 3-2 stand, maar ach Slikkerveer was toch al kansloos voor dat vermalijde ding dat beker heet. Jammer Sjaak, volgend jaar weer een nieuwe kans om te kunnen schitteren in De Kuip !!

De Knoest.