Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
VE1 met 1-3 ten onder tegen de ‘profs’ van Excelsior | sv Slikkerveer

VE1 met 1-3 ten onder tegen de ‘profs’ van Excelsior

Geplaatst op: 04-12-2013

De Veteranen van VE1 moesten zondag 1 december aantreden tegen de 'profs' van Excelsior VE2. Een duel dat natuurlijk al enkele jaren met grote regelmaat wordt uitgevochten en met wisselend succes. Vorig seizoen werd het laatste duel nog in het stadion Woudestein gespeeld en gewonnen door de 'boeren' van Slikkerveer. Vandaag zou dat op voorhand een zware dobber gaan worden, want a. de complete voorhoede van de vorige week schitterde door afwezigheid en b. de verdediging was gehalveerd. Maar die-hards Ruud in de rolstoel en Hugo op krukken waren wel aanwezig om de mannen aan te moedigen, want dat was zeker nodig.

In het begin van de wedstrijd  was het allemaal toch weer  even zoeken naar elkaar. Automatismen, vorige week nog diep ingeslepen, waren ineens weer verdwenen en er kon zodoende weer gebouwd worden aan een nieuwe balans in het team. Op zich wel toevertrouwd aan het supertrio, de coaches Fred, Willem en Ger, maar de druk was op de bank voelbaar en dat voorspeelde al niet veel goeds. In het veld, waar het moest gebeuren stonden een aantal spelers stijf van de zenuwen en het duurde even voordat iedereen in de wedstrijd kwam. Na zo'n half uur spelen kon Remco eindelijk doorlopen richting de keeper, maar vond zijn tegenstander het nodig om hem met twee handen vast te pakken en om te gooien. De penalty werd secuur benut door Arjan, waardoor VE1 op een 1-0 voorsprong kwam en er geen vuiltje aan de lucht leek. Dat was ook eigenlijk zo, want Kees en Rob hadden in het hart van de verdediging een complete muur gebouwd, die door niemand geslecht kon worden. Vijf minuten voor de rust bleek dat Slikkerveer zelf wel in staat was om die muur af te breken. Een ongelukkige bal tegen de bovenarm van John na een stuit, die al voorzien was door Kees, maar helaas de bal ging direct op de stip en Excelsior maakte gelijk: 1-1. Dat was ook meteen de ruststand.

In de kleedkamer bleek dat de verdedigingsmuur definitief was omgevallen, want Rob moest zijn cluppie in de Kuip gaan aanmoedigen, zodat Kees er alleen voor kwam te staan. Sjaak sprong wel in de geslagen bres als voorstopper, maar mistte nog voldoende wedstrijdritme om de hele tweede helft continue te blijven pieken. Ook Peter was pas bezig aan zijn eerste 90 speelminuten dit seizoen en zal nog wat wedstrijden nodig hebben voordat zijn teenblessure volledig is hersteld. Uiteraard hielden de coaches met iedereen rekening (ze moesten wel !!) en werden daardoor sommige spelers alvast langzaam gebracht. Ondertussen verloor Frans, na een felle en hevige strijd, op het middenveld de slag tegen een overmacht, die bestond uit een 30 jaar jongere kopie-uitgave van Frans zelf. Uiteraard doe je het met zijn allen en was Frans niet de enige die zijn tegenstander niet meer in alle uithoeken van het veld kon bijhouden. Ook bij anderen ging langzaam aan het kaarsje uit en natuurlijk waren de bezoekers zo slim om daar van te profiteren. Na de 1-2 werd het ook nog 1-3, doordat er nog goed meer meeverdedigd kon worden. De vetarenen werden en waren gesloopt na 2x45 minuten. Opmerkelijk was dat de fitste man op het veld 76 jaar was, maar wel bij Excelsior speelde. Telkens naar binnen knijpen als het moest en slim weer het veld breed houden aan de zijlijn bij balbezit. Sommigen verleren het nooit.

Helaas werd het duel tegen de 'profs' dus verloren, maar direct na afloop was iedereen het al weer meteen vergeten, want Sylvester tracteerde op bittergarnituur vanwege zijn verjaardag.

De Knoest