Valerio Vers schiet Slikkerveer naar driepunter tegen Groenweg

Bekijk alle foto's van: 2016-03-13 Slikkerveer - Groeneweg>

Geplaatst op: 13-03-2016

De wedstrijd tussen Slikkerveer en Groeneweg was er eentje tussen de nummer elf en nummer twee op de ranglijst in de tweede klasse D. Het publiek langs de lijn kon genieten van een heerlijk lentezonnetje en moest lang wachten voordat de wedstrijd pas echt op stoom begon te raken. Het spel golfde wel over en weer, maar zonder dat het echt gevaarlijk werd. De eerste kans in de wedstrijd kwam pas na twintig minuten en was voor de ploeg uit Zevenhuizen. Uit een verre ingooi kwam de bal terecht bij Maurice Eckhardt, maar die schoot half mis, waardoor de bal eenvoudig kon worden opgeraapt door Mitchel van der Spoel. Slikkerveer kreeg haar eerste kans pas na een half uur spelen. Een voorzet van Jason van den Berg bereikte bijna Jair Umarella bij de tweede paal. Luuk Gritter verdedigde de bal net over het eigen doel tot hoekschop. Slikkerveer zette daarna wat meer druk naar voren en dat leverde in de laatste minuut van de eerste helft nog een grote kans op voor Romano Niamut, die zijn tegenstander in de zestien goed uitkapte, maar zijn schot kwam tegen de lat. Zodoende bleef het 0-0 bij rust.

Na de thee kwam er een veel strijdlustiger Slikkerveer uit de kleedkamer. Dat leverde een flink aantal kansen op voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers. In de 54-ste minuut manoeuvreerde Ruben Silva Lopez zich slim langs zijn tegenstander en schoot hard en hoog in bij de eerste paal. Keeper Heijkoop van Groeneweg had de bal pas in tweede instantie klem. In dezelfde minuut slalomde Jason van den Berg vanaf de rechterflank door de defensie van Groeneweg, maar schoot iets te gehaast naast. In de 57-ste minuut bouwde Slikkerveer een aanval op vanaf de rechterflank over meerdere schijven, die op de rand van de zestien een kans opleverde voor Ruben Silva Lopez, die goed in stelling werd gebracht, maar zijn lage inzet werd op de doellijn door keeper Heijkoop met de voeten weggewerkt. Weer een minuutje later was Jair Umarella gevaarlijk, maar tussen twee verdedigers in kreeg hij de bal net niet goed mee. In de 59-ste minuut schoot Ruben Silva Lopez nog een keertje hard op doel, maar doelman Heijkoop stond ook nu weer goed opgesteld. In deze periode had Slikkerveer een treffer verdiend, maar hij viel nog niet, waarna de bezoekers hun geluk ook weer aanvallend gingen proberen met lange diepe ballen van achteruit. De defensie gaf geen krimp en bouwde steeds meer mee aan de aanvallen. Vincent de Jong kwam een aantal keren goed door tot aan de achterlijn. Invaller Damion Janssen zette in de 77-ste minuut goed voor de hard werkende Wesley Oorschot, maar hij kwam bij de eerste paal net een stapje tekort om de bal binnen te tikken. In de 81-ste minuut kwam dan wel de beloning voor al het aanvallende spel van Slikkerveer. Verdediger Valerio Vers trok op de linkerflank mee naar voren. Een prima pass van Hugo A-Tjak door het centrum werd door Valerio Vers perfect afgerond met een geplaatst schot in de verre hoek: 1-0. In de slotfase kreeg Ronald Capelle nog een grote kans oog in oog met doelman Heijkoop, maar was al te ver naar de achterlijn gelopen om nog op doel te kunnen schieten. Aangezien de bezoekers ook geen kansen meer wisten te creëren bleef het bij een 1-0 eindstand toen de goed leidende scheidsrechter Hollemans voor het einde blies. Al met al een zeer verdiende overwinning van Slikkerveer tegen de runner up Groeneweg.

Opstelling Slikkerveer: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Valerio Vers, Hugo A-Tjak, Afendy Roehoeputij, Romano Niamut, Jason van den Berg (81 – Ronald Capelle), Jair Umarella (74 – Damion Janssen), Wesley Oorschot (86 – Dylan Vrijman) en Ruben Silva Lopez.