Coronaprotocol Slikkerveer (update 19 oktober)

update-coronamaatregelen

Geplaatst op: 19-10-2020

Allereerst: als bestuur willen wij een groot compliment geven aan alle vrijwilligers, scheidsrechters, trainers/begeleiders, ouders/verzorgers en natuurlijk ook de spelers die onder moeilijke omstandigheden al maandenlang veel moeten geven en nemen tussen sportiviteit, het beperkte verenigingsleven en ieders gezondheid. BEDANKT!

Helaas gelden vanaf woensdagavond 14 oktober 22.00 uur aangescherpte maatregelen voor sportverenigingen in verband met het coronavirus. De belangrijkste maatregel is het stilleggen van alle amateurcompetities. Daarnaast zijn er met name voor volwassenen nog aanvullende maatregelen. Het bestuur heeft daarom de volgende coronaregels opgesteld:

Algemene uitgangspunten

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Vermijd drukte

Landelijke maatregelen

• Alle competities zijn stilgelegd
  • De kantine is gesloten (behalve voor afhalen van het jubileumboek, onderhoudswerkzaamheden en noodzakelijke vergaderingen)
  • Kleedkamers zijn gesloten
  • Er zijn geen toeschouwers welkom bij de trainingen en wedstrijden
  • De jeugdafdeling mag trainen en onderling wedstrijden spelen

Slikkerveer protoctol

• Bestellingen en afhalen van jubileumboek lopen door
  • Trainingsschema’s voor de jeugd blijven ongewijzigd
  • Senioren mogen in groepen van vier personen trainen en op 1,5 meter afstand. Zorg dat herkenbaar is bij welke groep iedere speler hoort, werk met vast groepen en ga niet mixen
  • Voor ASS-teams geldt dat één ouder/verzorger aanwezig mag zijn tijdens de wedstrijden en trainingen
  • Kom omgekleed naar de club en verlaat na afloop van een training en wedstrijd zo snel mogelijk het sportpark
  • Geblesseerde spelers kunnen terecht bij de verzorging en moeten voorafgaand een afspraak maken bij de verzorger, eventueel via de begeleiding. Neem een eigen handdoek mee en registreer je bij binnenkomst in de verzorgingsruimte
  • Elke week worden onderling oefenwedstrijden gepland, die worden aangekondigd op de website
  • Trainers/begeleiders wachten bij wedstrijden en trainingen hun spelers op bij de poort en begeleiden hen daar direct na de wedstrijden en trainingen weer naar toe

Het doel van deze maatregelen is om contact- en reismomenten te beperken. Uiteraard betreuren wij als bestuur dat er nog steeds niet onder normale omstandigheden gesport kan worden. Wel willen wij meedenken en meewerken om tijdens deze moeilijke omstandigheden onze bijdrage te leveren aan de inperking van deze pandemie.

Het bestuur hoopt op ieders begrip en verwacht dat een ieder het protocol naleeft.