Tweede zevenklapper voor Slikkerveer in één week

Geplaatst op: 19-12-2012


Nadat het afgelopen dinsdag in Stad aan ´t Haringvliet al met 0-7 had gewonnen van de plaatselijke vierde klasser SNS, daar moest afgelopen zondag op het eigen Reijerpark ook tegenstander Hekelingen zeven tegentreffers incasseren. Tegen de derde klasser uit Spijkenisse werd met 7-2 gewonnen. Toch was het niet voldoende om door te bekeren, want in het eerste bekertreffen werd met 3-4 verloren van NSVV.
Het duel tegen Hekelingen kenmerkte zich in de eerste helft door een laag tempo en sterke wind schuin over het veld, waardoor veel passes niet goed aankwamen. Zo ook in de vijftiende minuut bij de openingstreffer, waarbij Dylan Vrijman de bal op het middenveld veroverde, een tegenstander uitspeelde en keurig in de verre hoek schoot: 1-0.

 

Daarna waren er kansen voor Steven van Dongen en Casper Gerritse, maar bleef het bij een te magere voorsprong gezien het spelbeeld. Uit een snelle counter maakte Hekelingen zowaar gelijk. David Awad liet Mitchel van der Spoel kansloos met een slimme lob. Slikkerveer probeerde daarna nog voor rust weer op voorsprong te komen. Nick Geluk, Jeroen Bossche zagen hun inzetten in de handen van de keeper en net over gaan. In de laatste minuut was het alsnog raak. Een prima schot van Bart Spronk kon door de 17-jarige Jordi Dijkshoorn nog maar net uit de kruising getikt worden, waarna Steven van Dongen eenvoudig kon binnenwerken: 2-1

In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Richard Mank in een hogere versnelling en dat leverde direct kansen op. Ernst Both schoot eerst nog naast, maar bij een tweede poging werd hij gehaakt in het strafschopgebied, waarna de goed leidende scheidsrechter Metzler de bal op de stip moest leggen. Het buitenkansje werd hard in het dak van het doel geschoten door Steven van Dongen: 3-1. Daarna bleef Slikkerveer de aanval zoeken. Nick Geluk vond vanaf de linkerkant de mee opgekomen Ernst Both, die eenvoudig laag kon binnenschieten: 4-1. In de 72-ste minuut maakte Steven van Dongen een perfecte aanval via de goed ingevallen Jeffrey Tewelde bij de tweede paal keurig af: 5-1. De kleinste aanvaller van Slikkerveer wist zeven minuten later een strafschop af te dwingen, nadat hij onderuit was getrokken in de zestien bij het passeren van zijn tegenstander. Dit buitenkansje benutte Tewelde zelf door de bal in de hoek te krullen: 6-1. Acht minuten voor tijd maakte Steven van Dongen zijn vierde treffer na goed voorbereidend werk van Ernst Both en zette daarmee Slikkerveer op een 7-1 voorsprong. In de slotfase werd het nog 7-2 nadat de verdediging niet goed op stond te letten bij een stuiterende bal, waardoor Wesley Meuldijk middels een fraaie lob de eindstand bepaalde op 7-2. Al met al een goede generale repetitie voor Slikkerveer, dat komende zondag de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen mede-promovendus AGE.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Bart Spronk (45 – Ernst Both), Afendy Roehoeputij, Jeroen Bossche (68 – Jeffrey Tewelde), Steven van Dongen, Nick Geluk, Casper Gerritse, Dylan Vrijman en Mike van Dongen (45 – Kevin Birahij)Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x