Twaalfklapper voor D1 in Ridderkerk Toernooi

Geplaatst op: 08-09-2015

Vanavond  was de start van het Ridderkerk toernooi. Waar vorig seizoen RVVH gastheer was, was het dit seizoen de beurt aan Bolnes om het te organiseren. Het duurde even tot afgelopen week tot het programma bekend werd en vandaag moesten wij starten tegen Bolnes. Waar de wedstrijd Rijsoord D1 - RVVH D1 al was begonnen moesten wij ruim 10 minuten wachten, waarna uiteindelijk de trainer van Bolnes (bij gebrek aan een scheidsrechter) zijn verantwoording nam. Erg jammer dat het zo slecht geregeld was,waardoor de trainer niet in staat was zijn team te coachen. Een compliment voor de trainer van Bolnes D1 dat hij de wedstrijdleiding op zich nam en dit ook prima deed.

Of het nu aan het veld lag (hoog gras), het lang wachten voor de wedstrijd begon of iets anders, de eerste helft was het spel van Slikkerveer D1 onherkenbaar. Dramatisch werd de bal regelmatig in de voeten van een tegenstander gespeeld door met name het middenveld en ook voorin hadden we veelal moeite met de defensie van Bolnes.

In de eerste helft kwamen we snel op voorsprong. Een aanval via de rechterkant en een afgemeten voorzet van Silvester werd goed binnengekopt door Nour. Ook in de 9de minuut wist dit koppel elkaar te vinden in dezelfde volgorde en wist Nour de bal over de doelman te spelen. En ondanks het matige spel had Slikkerveer na 10 minuten al 0-4 voor moeten staan. Hierna ontstond een korte periode waarin ook Bolnes richting het Slikkerveer doel trok en we zelfs bijna een tegengoal moesten incasseren. In 1ste instantie wist Kevin de bal te redden en ook daarna wist hij de bal nog net voor de doellijn tot hoekschop te verwerken.

In de 19de minuut van de wedstrijd was het weer raak. Nu was het Nour die Silvester wist te vinden, deze op de keeper af kon gaan en goed de 0-3 binnenschoot. Slechts 4 minuten later werd de ruststand bepaald op 0-4. Op aangeven van Nour was het deze x Mike die uiteraard weer zijn doelpunt mee pikte en de bal goed in de hoek binnenschoot.

Tijdens de rust werden de jongens door de technische staf aangesproken op het vertoonde spel. Er was slecht gespeeld en bepaalde zaken moesten beter. Voor de goal minder zelfzuchtig zijn en met name op het middenveld meer rust aan de bal en meet beweging zonder bal, dat laatste gold voor meerdere spelers. Dit werd door de jongens goed opgepakt en de tweede helft vlogen we uit de startblokken.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud en Slikkerveer had de tussenstand opgevoerd van 0-4 naar 0-7. Eerst was het Nour op aangeven van Silvester, daarna scoorde Silvester op aangeven van Mike en tot slot scoorde Mike de 0-7 weer op aangeven van Silvester. Een goede start van een veel betere tweede helft waarin de jongens een aantal zaken weer goed oppikte.

In de 43ste minuut werd het 0-8. Een aanval van Slikkerveer werd afgeslagen en opgepikt door Rick, die vervolgens met een schot van afstand de keeper van Bolnes kansloos liet. Hierna werd met nog zo'n kwartier te gaan Mike gewisseld en kwam Ravi er weer in. En ondanks dat hij een paar keer met de brommer een goeie versnelling had lukte het hem vandaag niet om ook een goaltje mee te pikken. Als technische staf vonden wij dat jammer, want deze topper met zijn tomeloze inzet en passie gunt iedereen wel een doelpuntje.

Het laatste kwartier was Bolnes uitgespeeld en waren onze nieuwkomers van dit seizoen op dreef. Nour wist nog eens 4x te scoren!. Eerst op aangeven van Rick en later 3x op aangeven van Jassine, waarbij het bij de 0-10 toch wel jammer was dat Jassine niet zelf scoorde. Zijn schot werd gekeerd door de paal, waarna Nour de bal in de rebound bijna door het net schoot. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 0-12 en dus beginnen we goed aan dit toernooi!

Volgende week maandag staat Rijsoord op het programma. Zij verloren vandaag met 1-7 van RVVH. Het aanvangstijdstip is wederom 18:30 op het complex van Bolnes. Woensdag gaan we eerst weer lekker trainen en ons richten op de belangrijke wedstrijd van zaterdag. Dan staat CKC op het programma en moeten we onze koppositie vast zien te houden in de bekerpoule.