Tentenkamp 2019 weer super geslaagd + fotolinks

tentenkamp-2019-weer-super-geslaagd

Geplaatst op: 22-07-2019

Tentenkamp 2019: In het weekend van 12, 13 en 14 juli wordt het jaarlijkse tentenkamp van Slikkerveer weer georganiseerd voor alle F en E teams.

Vrijdagavond 18.00 uur, het is zover. De 30ste editie van tentenkamp is begonnen. Van 6 dagen met wel 20 tenten van iedereen naar 3 dagen met 1 gehuurde tent. En toch verlies het zijn charme niet. De kinderen kijken er al weken naar uit. Spannend en plezier zijn de trefwoorden voor dit evenement.

Vrijdagavond,
Voorronde Champions en Europa League , ze willen altijd voetballen.
Bij het dierengeluiden spel waren er vreemde vogels bij , Het poepende varken en de lachende Hyena maakten wel heel rare geluiden in het donkeren Reyerpark .

Zaterdag,
8 uur ontbijt, en gegeten werd er . Een goede bodem voor een hele lange dag.
Zeskamp, bekend van vroeger op tv. Zelfs Ridderkerk is toen op tv geweest.
Lat lopen (bedankt Hennie) , zaklopen , Skippy bal en water doorgeef spel waren onderdelen voor deze morgen. Vooral de skippybal was een onderdeel die de kinderen tegenwoordig niet meer beheersen. Regelmatig vloog de bal onder het lichaam vandaan, au mijn kont was meestal de reactie.
Bij het lat lopen (4 kinderen tegelijk) rolden de tranen over de wangen. Heel snel sneuvelde de bandjes voor de voeten door de lucht. Samen tegelijk beginnen is en was moeilijker dan gedacht.

Finale Champions League en Europa Laegue. Het blijft toch spannend. Weer die uitdaging met een gelegenheid team om de finale te behalen. Uiteindelijk lopen de twee poule winnaars op de tune van de Champions Laegue het hoofdveld op. Spannend was het zeker, het moest beslist worden met penalty’s .
Penalty , het volgend onderdeel . 2 keepers uit onze junioren , Tommy en Jordan , waren paraat om meer dan 100 penalty’s te stoppen. Daar kwamen ze van een koude kermis thuis. Meer dan 40 stuks vlogen er direct in. In het zijnetje en de kruising waren geen uitzonderingen.

Avondeten op de zaterdag is bekend. Maar nu  hadden we een verrassing. BBQ , verzorgd door Johan en Wil van Dongen. Verse runder hamburgers van slagerij Barten, specialist in BBQ’s . En de o zo bekende sate’s van Wil van Dongen. Een begrip bij Slikkerveer.

Voetbal Spelen, de test voor je techniek.
Muurtjevoetbal estafettespel , voetbal bowlen , latje tik , Frenoflex gatendoek en penalty schieten enz enz . Zoals bij de penalty’s , gingen bij het gatendoek ook de ballen door de moeilijkste gaten , rechts en/of linksboven was geen kunst, 100 punten. Bij het bowlen waren er enkelingen die in 1 keer de strike hanteerde.
Maar het klapstuk was de keeper bij het kleine doel voor de strafschoppen bij dit onderdeel, Danny Noorlander was in bloedvorm. Van de 400 strafschoppen ( 5 per kind ) kreeg hij er maar ongeveer 75 om zijn oren. Een top prestatie , Danny bedankt.

De laatste uren van de zaterdag zijn bestemd voor Littie. Onze lokale Dj voor de disco . Niet iedereen kon het tempo volhouden en ging naar bed. Maar de echte bikkels gingen tot de kleine uurtjes door. Blikvanger op de dansvloer was een leider, Ronald , beloond met een beker bij de prijsuitreiking.
Zondag:
Half 8 ging de wekker, maar de luiken gingen moeizaam open. Toch om 8 uur zat iedereen gedoucht aan de ontbijttafel. Vandaag nog een vol programma. Tradities zijn er om te handhaven, loting eredivisie. Wie wordt Feyenoord en wie de Graafschap. Dit gevecht werd op het veld uitgevochten. Wel op een faire manier. Verrassend was de winnaar, De Graafschap. Inmiddels rook men op het veld, vanuit de keuken,  de pannenkoeken al. Overal kwamen ze vandaan, de poort ging open voor diverse moeders met volle borden pannenkoeken. De voorraad liep op naar wel 300. Net voldoende voor alle kinderen. Maar wat wil je als er een is die er 10 naar binnen stopt.
Met een volle buik waren ze klaar voor het laatste onderdeel, buikschuiven op de zeepsopglijbaan.
De twintig meter lange baan met zwitsal baby shower , geeft een heerlijke geur aan de kinderen voordat ze naar huis gaan.

Prijsuitreiking:
Voor diverse kinderen lagen er certificaten en bekers klaar.
De grootste dromer , de vrolijkste noot , het beste kapsel etc etc
1 prijs moet ik toelichten. Het hardste schot :
Normaal meten wij deze met een snelheidsmeter, maar die ging kapot tijdens het evenement.
Wat nu ?
Tot dat 1 van de nachtwakers , Ron , naar mijn toe komt met het volgende verhaal.
“Midden in de nacht hoorde hij een jongen brabbelen in zijn slaap. Ron ging kijken in de tent. Hij zat op zijn knieen gebukt voorover op het luchtkussen van zijn buurman. Ron hoorde het even aan en dacht toen , ik leg hem maar terug op zijn eigen bed. Hij ging achter hem staan en tilde hem onder zijn armen op . Toen gebeurde het , de billen kwamen op borsthoogte van Ron en in zijn slaap liet hij een dikke scheet in Ron’s gezicht. Als toetje zat er nog een geurtje bij”.
Als dit geen “hardste schot” is ……..

Eindstand Tentenkamp:

1. Slagerij Barten  109 punten
2. Kieboom  102 punten
3. Attent   100 punten
4. Voetbalschool Pinas 99 punten
5. Mach. Fabriek Barth 95 punten
6. Reyer Travel  84 punten
7. Frenoflex  78 punten
8. Thuisbezorgd  56 punten


Namens de activiteiten commissie bedanken wij:

8 super leiders
Alle pannenkoeken moeders
De nachtwakers
Het BBQ stel
Het vrijwilligersteam
De jeugd scheidsrechters


Tevens bedanken wij onze sponsoren :

Thuisbezorgd
Frenoflex
Reyer Travel
Machine Fabriek Barth
Voetbalschool Pinas
Attent
Kieboom
Slagerij Barten

Twinsign:
Het bedrukken en sponseren van alle T shirts .

Fruitzaam:
Alle fruit voor het hele weekend.(niet op te krijgen)

AH Dillenburgplein:
Alle boodschappen voor het hele weekend.(Ruim voldoende)

Tevens bedanken wij s.v. Slikkerveer voor het beschikbaar stellen van het sportcomplex.
Alle ouders voor het vertrouwen dat uw kind onder onze verantwoording mochten blijven slapen.


Jan Snijder
Jeugdvoorzitter


PS: KLIK HIER voor de foto's in deel 1 en KLIK HIER voor de foto's van deel 2..Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x