Let op: Meld je tijdig aan voor onze Open Dag (31-05) en het Tentenkamp (01-07)

Subsidie voor Rotterdamse jeugdleden mogelijk

Geplaatst op: 04-08-2015

Via het Jeugdsportfonds Rotterdam is het mogelijk om subsidie te krijgen voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit de gemeente Rotterdam, die structureel willen sporten maar, die gelet op de financiële situatie van hun ouders/verzorgers, dat niet kunnen.

Voor wie?
Het Jeugdsportfonds richt zich op Rotterdamse kinderen van vier tot en met zeventien jaar, waarvan het gezinsinkomen niet meer is dan 120% van het wettelijk geldende minimum.

Wat?
Het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoedt twee soorten kosten die kinderen maken wanneer ze bij een sportvereniging sporten. De eerste is een vergoeding voor de contributie van een sportvereniging. De tweede zijn de daarbij benodigde sportartikelen. De maximale bijdrage per kind per jaar bedraagt € 225,-.

Hoe?
Een aanvraag verloopt altijd via een intermediair. Dit zijn personen die op een professionele manier bezig zijn met jeugd, zoals een medewerker van Bureau Jeugdzorg of een leerkracht op school.

Meer informatie: www.jeugdsportfonds.nl