Strijdlustig tweede deelt bij het scheiden van de markt de punten

Geplaatst op: 04-04-2016

Voor anekdotes, voorvallen en belevenissen van het weekendje weg in Düsseldorf verwijs ik u graag naar You Tube en snapchat en zoals afgesproken vermeld ik geen namen (nee, nee Walied Walied, ik vermeld echt geen namen...). Duidelijk is echter wel dat het uitje bijzonder ultiem is beleefd en dat er hard aan teambuilding is gewerkt. Goed, terug naar de orde van de dag waar we S.J.C. (Sint Jeroen's Club) ontvingen uit het fraaie Noordwijk. Vandaag moesten we ten strijde trekken met een aantal afzeggingen namelijk Dil en Reroen (beide opgeroepen voor het vlaggenschip), Daan de Koek (hardnekkig grieppie), Tikker jr. (op het laatste moment afgezegd met een hamstringblessure) en Steve O jr. (met 80 van de wildwaterbaan op Center Parcs). Voorwaar geen makkelijke opgave maar met zo'n brede selectie is dit natuurlijk wel op te vangen. Nadat Syl alle namen zaterdag al had ingevuld, ontstond er in de kleedkamer discussie over de nummers maar gelukkig wist Syl (bijna 100%) zeker dat hij alle namen zorgvuldig had genoteerd (ja, ja, de ballen had je zeker ook goed geteld!?...).

Gezapig, zo kan je het eerste kwartiertje wel noemen. S.J.C. vond het allemaal best en Slikkerveer kon niet echt een vuist maken. De eerste kans was echter wel voor onze gasten maar gelukkig kopte de geheel vrijstaande spits voorlangs. Daarna kwamen de boys van "Jong Slikkerveer" beter in hun spel en moest Ivar zich laten vervangen door een ongelukkig voorval op het middenveld. Walied Walied (vroeg voordat de wedstrijd begon al of hij mocht warmlopen) werd zijn vervanger en direct liet hij zich gelden middels een combinatie met Mootje (handeltje op de tribune...?) maar helaas ging zijn inzet voorlangs.

Rond de veertigste minuut waren we allen getuige van een voorval die we nog nooit op de vaderlandse voetbalden hebben aanschouwd (serieus, nog nooit eerder heb ik iemand een bal zien aannemen op zijn adamsappel...!). De pass van Doni was echter wel indrukwekkend. Okézan speelde zich uitstekend vrij maar de keeper pakte zijn inzet en ook Roland kwam in scoringspositie maar zijn doelpoging ging over. Aan de andere kant kwamen we goed weg toen een kopbal via de paal in Rikkie's handen caramboleerde. Het had er alle schijn van dat we met een brilstand gingen rusten en dat klopte dan ook.

Coach Ashrul was gematigd positief en haalde verbeterpunten aan. Afgesproken werd om achterin gewoon met drie man te blijven spelen (toegegeven: Dandi, Roland en Booi stonden vandaag hun mannetje) en nog meer de aanval te gaan zoeken. Slikkerveer trok ten aanval en de verdiende voorsprong kwam op het scorebord. Okézan legde de bal perfect terug op Walied Walied en met buitenkantje rechts (hadden we laatst nog op geoefend) verschalkte hij de keeper. Zo blij als een kwal in het maanlicht vierde hij deze goal met zijn teammakkers die de gelukkige schutter massaal bedolven. Kansen op 2-0 kwamen er ook maar uit een spaarzame uitval van S.J.C. moest Dandi aan de noodrem trekken. Een ongelukkige actie (penalty misschien terecht, rode kaart zeker niet) vond in de ogen van de scheidsrechter geen genade en moest onze uitblinker van vandaag (eerlijk is eerlijk) het veld ruimen. Tja, en nu. Nog een half uur met tien man tegen een opponent dat bloed rook. Ook nog eens een penalty tegen.... Rikkie nam de aanvoerdersband van Dandi over en stond als een leeuw die zijn pasgeboren kroost moest verdedigen op de doellijn met de intentie zijn heiligdom te beschermen. Met een fantastische redding pakte hij de bal klem in zijn grijpgrage klauwen en bleef de 1-0 staan op het scorebord. De kloeke ridders van Slikkerveer gaven niet op en de strijd met een mannetje minder werd aangegaan.

Krissie en Les kwamen de ploeg nog versterken en plots kwam onze Bulgaarse gouddelver alleen voor de keeper te staan na een misverstand achterin bij S.J.C. Jammerlijk genoeg floot de referee af voor een vermeende overtreding van Krissie hetgeen mij (objectief als altijd...) totaal ontging. De krachten namen af (Mootje liep zijn Turkse kebablongen weer vol met een Rennie onder zijn tong...) en vlak voor tijd nog maar eens een magistrale redding van Rikkie die de bal uit zijn doel ranselde. Helaas konden we niet voorkomen dat echt in de allerlaatste minuut de bal uit een onoverzichtelijke situatie toch tegen de touwen werd gewerkt waardoor we met een zuur gezicht de kleedkamer instapten. Een groot compliment voor dit team dat heeft laten zien dat directe degradatie met deze instelling nog te ontlopen is. T.O.G.B. is alvast gewaarschuwd voor aanstaande zondag! Succes boys.