Let op: Maandag 11-12-2017: Alle trainingen zijn afgelast voor de maandag.

Strijdlustig Slikkerveer 2 draagt rode lantaarn af

Geplaatst op: 16-11-2015

De druk werd afgelopen week behoorlijk opgevoerd. Door omstandigheden kon het verslag van afgelopen week niet geplaatst worden door de voorzitter van de ballotagecommissie (Roland) waardoor hij dit keer een fenomenaal en spetterend verslag verwacht. Tot grote ergernis van mijn eega gaat dat spetteren mij tijdens een toiletbezoek goed af, maar dit terzijde... Vandaag dus tegen het Berkelse TOGB dat de laatste weken behoorlijk op dreef is door een aantal overwinningen. De toss werd, zoals gebruikelijk, weer verloren door aanvoerder Reroen (gaan we van de week op trainen...) en op een zeer winderig Sliknest werd er om 11.00 uur afgetrapt. Het hart van onze defensie (één eeneiige en Tikker's zoon) was op uitnodiging van de kleinzoon van Doekeballie (Mick, we gaan je aanklagen vriend...) een weekend te gast in het Deense Kopenhagen waardoor er een aantal verschuivingen waren. Maar zoals het een goede coach betaamt had Ashrul hier weer een oplossing voor.

Het begin was voor de "jonkies" van Slikkerveer. De ruimte die gecreëerd werd was enorm en Slikkerveer dicteerde het spel. Vooral Dillan genoot van zijn vrije rol en strooide met passjes alsof het al 5 december was. De eerste kans diende zich aan maar helaas had Enre zijn vizier niet op scherp staan. Na zo'n kwartiertje spelen kwam de verdiende voorsprong op het scorebord te staan. Na een slim passje van Booi (is ook de slimste thuis...) en een meesterlijke overstap van Enre (dat was de bedoeling toch...?) zette laatstgenoemde de bal vlijmscherp voor alwaar Huubie de bal voor het intikken had. Jammerlijk moest onze frêle linksbuiten zich even later laten vervangen door Krissie nadat hij een hamstringblessure had opgelopen. Tijd weer voor een quizvraagje. Van wie is deze opmerking: "ze maken de hele dag overtredingen tegen mij!" Het antwoord kunt u doorbellen naar 0613789142 (appie mag ook), helaas zijn er geen prijzen te winnen. Jef kwam in het boekje van de scheidsrechter na een te late tackle en even later een klein incidentje op het middenveld tussen Diamond en een middenvelder van TOGB welke door de onpartijdige referee perfect werd opgelost.

Met een minimale voorsprong werd er aan de thee genipt en coach Ashrul complimenteerde zijn volgelingen met het vertoonde spel. Dit was ook terecht maar tevens drukte hij zijn boys op het hart om direct weer fel uit de startblokken te verschijnen om zo de tegenstander niet terug in de wedstrijd te laten komen. Maar, zoals we wel vaker constateren, het begin van de tweede helft was slap en plotseling werd de stand gelijk getrokken. Dylan pakte ook een gele kaart en even was Slikkerveer de controle kwijt. Na zo'n tien minuten in de tweede helft moest TOGB met tien man verder toen de doorgebroken Kris gevloerd werd. In mijn ogen een iets te zware beslissing maar vanaf dat moment roken de "jonkies" bloed en onder aanvoering van Reroen (op karakter de wedstrijd uitgespeeld) werd de aanval gezocht. Diamond knalde een teruggelegde bal net over maar even later toch de verdiende voorsprong. Daan stond langs de lijn al te trappelen van ongeduld om de vermoeide Jeff te vervangen en kwam met een verrassende uitspraak:  "Misschien een optie om mij als spelbepaler op het middenveld te posteren"...... (hmmm, ga maar weer even zitten, Daan...).

Na weer een fantastische pass van Booi nam de ingevallen Okusan (was echt een mooie goal, Les...) de bal in stijl op zijn borst aan, controleerde vervolgens het kleinood en beheerst deed hij het net bollen. Voorwaar een fraaie treffer! Toch Daantje maar gebracht als slot op de deur achterin aangezien TOGB alle risico's nam en Slikkerveer flink onder druk zette. Op de counter kwam Enre (keihard gewerkt) nog in scoringspositie maar de toekomstige spits van Fenerbahce was aan het einde van zijn latijn zodat deze kans verloren ging. Uit een schaarse uitval ging Krissie (kreeg ook nog geel voor zijn kiezen) er als een raket vandoor en was niet meer te achterhalen door de verdediging van TOGB. Beheerst rondde hij af en de vreugde langs de lijn en op het veld was compleet. Zouden we onze eerste thuisoverwinning gaan boeken vandaag? Het was wel even billenknijpen (TOGB scoorde vlak voor tijd nog eens) maar na zo'n vijf minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en blies deze partij naar het verleden. Een klinkende overwinning (het woord kampioenschap vind ik iets te voorbarig boys...) en die hatelijke laatste plaats is verlaten. Aanstaande zondag zijn we vrij maar dinsdagavond nog even oefenen tegen Alblas. Even nog afsluiten met de quote van de week: Het beeld tijdens de wedstrijd in het veld is anders dan langs de lijn....(wijze woorden Les...). Tot de volgende keer en nu maar hopen dat deze epistel door de censuur heen komt.