Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Sparta E1-Slikkerveer E1 | sv Slikkerveer

Sparta E1-Slikkerveer E1

Geplaatst op: 12-10-2014

Of het de spanning was omdat we tegen Sparta moesten, het spelen op het hoofdveld, voor een tribune met schreeuwende Sparta kinderen, wat de reden ook was  het was vandaag niet de wedstrijd van Slikkerveer E1. Dat we van Sparta verloren hebben is totaal geen schande en eigenlijk van tevoren ook wel verwacht, maar de manier waarop was niet E1 waardig… Sparta was alerter, maakte de kleine gemene (en soms ook hele grote gemene) overtredingen wel, terwijl Slikkerveer te lief bleef, Sparta stapte naar een bal toe, terwijl Slikkerveer wegliep… Dit resulteerde in de einduitslag van 5-1.. In de 5e min kreeg Sparta pas de eerste echte kans en die schoten ze op de lat, ze misten daarna nog wat kansen en Slikkerveer kreeg ook nog een vrije trap omdat Rick neergelegd werd, maar in de 10e min kon de Sparta aanvaller heel makkelijk doorlopen, omzeilde de verdediging van Slikkerveer en werd het 1-0. Sparta regeert daarna de 1 op 1 duels, is steeds eerder bij de bal en wij laten ons een beetje wegzetten… Sparta verzuimt echter te scoren tot aan de 17e min waarin ze met een klutsbal toch de 2-0 scoren. In de 18e min lijkt het toch 2-1 te worden maar helaas haalt de Sparta verdediger net de bal van de lijn na een schot van jayson, wat door het natte veld helaas snelheid mist… het blijft helaas 2-0. Er komen wel wat kleine kansen voor Slikkerveer, een corner, een mooie, snelle aanval met Mike en Rick die net niet goed geraakt wordt. We krijgen zelfs nog een vrije trap omdat Rick wederom omgekegeld wordt maar die wordt weer van de lijn gekopt door een speler van Sparta… of zat hij toch… de scheids vind van niet… helaas nog steeds 2-0. Er komen nog twee aanvallen met Rick en Mike maar steeds missen ze het laatste balletje richting de keeper. Sparta krijgt nog een aantal kansen, Slikkerveer is vandaag te lief, geen felle tackles, geen duwtjes of kleine overtredingen… de snelle rechtsvoor van Sparta loopt door de verdediging heen, we proberen hem af te stoppen maar het lukt vandaag niet. De 27e min wordt wederom Rick neergehaald met een smerige overtreding.. hier was zelfs de leiding van Sparta het mee eens en de speler wordt eruit gehaald, helaas moet Rick er ook uit met een blessure. In de 29e minuut gaat het dan echt mis… Sparta heeft de bal door een foutje van ons  en haalt gelijk uit… 3-0. In de laatste minuut nog een kans voor Jayson na een assist van Mike, maar voorlangs..

In de 1e minuut van de tweede helft is Slikkerveer nog niet alert.. de rechtsvoor van Sparta loopt zo door  en passeert de keeper… 4-0 nog geen drie minuten later gebeurt precies hetzelfde… 5-0. Het blijft lang een wedstrijd van gemene kleine overtredingen op Slikkerveer en blessures bij onze jongens, we laten het gebeuren ipv in te grijpen en ook zelf eens een tic uit te delen. In de 24e minuut is het dan zover, Jayson scoort de 5-1 na  een minuut of vijf hard werken en knokken van Slikkerveer, goed om te zien. In de 26e min komt de vrije trap van Scott via de lat achter de lijn bij de keeper van Sparta, maar de scheids besluit het niet te zien en keurt het terechte doelpunt niet goed… We hebben uiteindelijk nog een leuke aanval in de laatste minuten, maar de bal gaat er niet meer in. De scheids besluit een minuut te vroeg af te fluiten en zo is de eerste nederlaag van Slikkerveer een feit. Niet erg, hier leren we alleen maar van… We hebben verloren van een goed spelend Sparta, maar we hebben vandaag ook niet laten zien hoe goed en leuk voetbal wij zelf kunnen spelen.

Volgende week koppies weer omhoog, mouwen weer opgestroopt en gaan we er weer vol tegenaan tegen Capelle en proberen we de bekercompetitie winnend en misschien wel met een hele mooie derde plaats af te sluiten…