Slikkerveerster zwemt naar goud en zilver

slikkerveerster-zwemt-naar-goud-en-zilver

Geplaatst op: 03-02-2014

Zwemster Christine Moerkerken nam op 24, 25 en 26 januari deel aan de NK masters zwemmen te Zwolle. Op de eerste dag won ze goud op de 800 m vrije slag en op de 200 meter vrije slag. Op dag twee werd ze eerste op de 400 meter vrije slag. De Ridderkerkse werd vierde op de 100 meter vrije slag.

Zondag leek ze zilver te behalen op de 50 meter vrije slag, maar Moerkerken werd door bewegen tijdens de start gediskwalificeerd. Ze werd wel tweede op de 100 meter schoolslag, zodat er toch ook een zilveren medaille mee naar Ridderkerk genomen kon worden. "Ik wist dat ik er goed voor stond maar je moet het toch eerst maar even waar maken! Ik heb er heel hard voor getraind, maar ja dat doen die andere ook. Maar ik ben super blij dat het toch gelukt is", zegt de zwemster.

Vanaf 1 februari zwemt ze bij ZPB H&L te Barendrecht. "Ik ben daar in een heel leuk team terechtgekomen, met zowel wat jongere en oudere zwemmers. Ik train onder meer met Rob Noordzij, 55 jaar en op het moment Europees en Wereldkampioen triathlon. Rob gaat mij begeleiden, met nog een andere trainer, op weg naar het WK te Montreal in augustus. Volgens hem kan ik aansluiting bij de wereldtop krijgen maar dan moet ik wel 14 à 15 uur per week gaan trainen. Dat gaat zwaar worden voor mij maar ik ga er gewoon voor. Ik ben heel blij dat ZPB mij deze kans geeft. En ga proberen zo hoog mogelijk te eindigen in Montreal."

Bron: Het Zuiden - RidderkerkSliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x