Slikkerveer ziet Olympia tot driemaal toe terugkomen

Bekijk alle foto's van: Slikkerveer 1 - Olympia 1>

Geplaatst op: 19-12-2012

In het competitieduel tegen Olympia uit Gouda kwam Slikkerveer tot driemaal toe op voorsprong. Helaas voor de ploeg van trainer Richard Mank kwamen de bezoekers op het Reijerpark ook net zo vaak weer langszij, zodat met 3-3 gelijk werd gespeeld.

Het duel was nog in de eerste minuut bezig of de intenties van beide ploegen werd meteen al duidelijk. Middels technisch voetbal werd vol op de aanval gespeeld. De eerste kans van de wedstrijd was een kopbal van Olympia, die eenvoudig kon worden gepakt door Mitchel van der Spoel. In de aanval die volgde voor Slikkerveer schoot Steven van Dongen een metertje over het doel heen. In de twaalfde minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Een aanval via de rechterflank werd bij de tweede paal keurig teruggelegd door Johan van Wijk op Casper Gerritse, die zich niet bedacht en hard door het midden binnen schoot: 1-0. Helaas was de voorsprong van korte duur, want twee minuten later stond het al weer 1-1. In de zestien kreeg de verdediging van Slikkerveer de bal niet goed weggewerkt, waarna Joris van den Ban de bal via de rug van een verdediger in de rechterbovenhoek verdween.

Daarna werd de wedstrijd geteisterd door een fikse regenbui en dat het spel ook niet ten goede, want er werd veel onnodig balverlies geleden aan beide zijden. Na een half uur spelen kopte Casper Gerritse de bal uit een hoekschop binnen, maar de bal kon nog net op tijd worden weggewerkt door een verdediger. In de 34-ste minuut maakte een speler van Olympia hands in het eigen strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter van Paassen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Het buitenkansje werd benut door Steven van Dongen: 2-1. Helaas kon Slikkerveer de voorsprong niet vasthouden tot aan de rust. In de blessuretijd van de eerste helft werd een hoekschop door Assad el Harti strak binnengekopt: 2-2.

In de tweede helft probeerden beide ploegen voor de volle winst te gaan. Slikkerveer kwam al snel weer op voorsprong. Een perfecte pass van Ronald Capelle vanaf de rechterflank werd door de vrijstaande Casper Gerritse prima ingekopt: 3-2. Daarna golfde het spel regelmatig naar beide doelen, zonder dat er grote kansen genoteerd konden worden. In de 76-ste minuut leek een hoge bal van Olympia in de zestien door de verdediging te worden weggewerkt, maar de bal smoorde en viel precies goed voor de voeten van Laurens Bogaard. Zijn eerste inzet kon nog worden gestopt door Mitchel van der Spoel, maar in de rebound was hij kansloos, zodat Olympia voor de derde keer weer terug in de wedstrijd was gekomen tot 3-3. In de slotfase kreeg Daan Koekebacker nog een grote kans, maar hij kopte naast het doel. Ook Johan van Wijk schoot nog een keer naast, zodat hij bij de 3-3 stand bleef. Het gelijkspel was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur haar laatste competitieduel van dit jaar in Gorinchem tegen Unitas.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Hugo A-Tjak, Jeroen Bossche, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Bart Spronk (45 – Ronald Capelle), Mike van Dongen, Kevin Birahij (81 – Daan Koekebacker), Steven van Dongen, Casper Gerritse en Johan van Wijk.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x