Let op: Het clubhuis blijft vanwege verbouwing gesloten tot de ledenvergadering op 16 juli (aanmelden voor de ALV is verplicht)

Slikkerveer wint verdiend met 2-3 bij WCR

1-0
Bekijk alle foto's van: 2018-02-04 WCR - Slikkerveer>

Geplaatst op: 04-02-2018

In Rhoon werd op een zeer hobbelig veld aangetreden tegen WCR, waar Slikkerveer in de heenwedstrijd nog was blijven steken tegen een 2-2 gelijkspel. In de return ging Slikkerveer voortvarend van start. Meteen in de eerste minuut zette Jair Umeralla in het centrum Joery Josee vrij voor de keeper, maar Joery schoot tegen de uitkomende keeper op. Meteen in de tegenaanval die volgde was het wel raak. Een snelle aanval over de rechterflank werd voorgezet door Kevin de Groote, waarna de defensie van Slikkerveer de bal niet weggewerkt kon krijgen anders dan in eigen doel: 1-0. In de vierde minuut kopte Frank Weeda voor WCR uit een corner net over. Daarna was het weer Slikkerveer dat de aanval zocht. Een vrije trap van Steven van Dongen verdween ruim over het doel in de twaalfde minuut. In de 23-ste minuut mocht Slikkerveer een vrije trap nemen aan de rand van de zestien. Voor het doel ging Cas Leenders voor zijn kans, maar de bal ging voorlangs en in het duel met de keeper blesseerde hij zijn knie, zodat hij met de brancard van het veld gedragen moest worden. Een fikse tegenslag voor de ploeg van Danny Wijnstekers, die Rick Drenth in het veld bracht. Achteraf een goede zet, want in de 28-ste minuut haalde Drenth op de linkerflank de achterlijn. Zijn voorzet op het doel werd door een verdediger van WCR in de eigen touwen gejaagd, zodat het weer 1-1 stond. Helaas was dat voor Slikkerveer van korte duur. In de 34-ste minuut werd een bal diep gestuurd, waarbij scheidsrechter Jung het vlagsignaal negeerde en liet doorspelen. Uit de voorzet die volgde van de linksbuiten profiteerde Jeremy van der Ent van een makkelijke rebound, die eenvoudig werd ingeschoten: 2-1. Het lastige veld zorgde er voor dat het middenveld veelvuldig werd overgeslagen en de lange bal werd gehanteerd. In de 36-ste minuut werd Rick Drenth goed diep gestuurd, maar oog in oog met de WCR-goalie werd zijn schot met de voet tegengehouden. Twee minuten later stond Steven van Dongen voor de goalie, maar wist hij de bal dit keer met een arm tegen te houden. Weer drie minuten later werd Casper Gerritse diep gestuurd en kon alleen doorlopen op de keeper. Het vlagsignaal, dat dit keer absoluut niet terecht was, werd wel gehonoreerd door scheidsrechter Jung. In de laatste minuut van de eerste helft ging Rivaldo Rodrigues goed door op rechts. Bij het passeren van zijn tegenstander maakte deze hands en waar iedereen dacht dat de bal op de stip ging legde Jung de bal net buiten de zestien neer. De vrije trap van Steven van Dongen die volgde was goed ingeschoten in de linkerbovenhoek, maar ook goed naast getikt door goalie Hagendoorn. Zodoende bleef het 2-1 bij de rust.

In de tweede helft bleef Slikkerveer het grootste gedeelte van het initiatief houden. In de 55-ste minuut kopte Casper Gerritse uit een corner van Steven van Dongen hard in de handen van Hagendoorn. Een minuut later kopte Casper Gerritse een corner net over. In de 59-ste minuut trok Rivaldo Rodigues goed naar binnen, zodat er ruimte kwam voor de mee opgekomen Iwan Tewelde die zich niet bedacht en hard en hoog binnenschoot: 2-2. Toen daarna WCR ook nog eens met tien man verder moest na een tweede gele kaart en dus rood voor Robin Boender, ging Slikkerveer vol voor de winst. Vijf minuten voor tijd schoot Jair Umarella van dichtbij over. Ook invaller Chevillio Halden had recht op een penalty toen hij gehaakt werd na een prima kapbeweging, maar scheidsrechter Jung woof het weg. In de 90-ste minuut zag Jung wel goed, dat Casper Gerritse aan zijn arm werd getrokken toen hij diep ging en zodoende uit balans raakte. De penalty die volgde werd prima benut door aanvoerder Steven van Dongen, die daarmee matchwinnaar werd: 2-3. In het restant van de wedstrijd werd namelijk niet meer gescoord. Een terechte overwinning voor Slikkerveer, dat daarmee op de ranglijst de aansluiting maakte met de staartgroep. Komende zondag 11 februari ontvangt Slikkerveer om 14.00 uur GLZ Delfshaven op het eigen Sportpark het Reijerpark.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders (23 – Rick Drenth), Steven de la Rambelje, Valerio Vers, Damion Janssen, Steven van Dongen, Joery Josee, Jair Umarella (90 – Aaron Plaizier), Rivaldo Rodrigues (69 – Chevillio Halden) en Casper Gerritse.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x