Slikkerveer wint verdiend met 1-3 bij Groeneweg

Bekijk alle foto's van: 2015-10-18 Groeneweg - Slikkerveer>

Geplaatst op: 18-10-2015

In de uitwedstrijd bij Groeneweg in Zevenhuizen begint Slikkerveer sterk aan het duel. In de derde minuut van de wedstrijd passeerde Robert Kosten de keeper op snelheid, maar kon de bal niet voor de achterlijn binnenhouden. In de zesde minuut was het wel al meteen raak. Een vrije trap van Steven van Dongen ging langs het muurtje in de touwen: 0-1. Drie minuten later werd Mitchel van der Spoel ook aan het werk gezet, maar dat deed hij buitengewoon goed. Joey Grootscholten van Groeneweg mocht alleen op hem af gaan, maar zijn inzet werd gestopt. Nog geen minuut later moest Mitchel van der Spoel gestrekt naar de hoek om een bal naast te tikken. Waar Slikkerveer in de openingsfase vol op de aanval speelde, daar trok het zich nu wat terug en dat leverde meteen gevaar op voor de thuisploeg. In de 20-ste minuut werd een verdedigende bal als een terugspeelbal beoordeeld door scheidsrechter van der Kraan, zodat Slikkerveer een vrije trap tegen kreeg op maar een paar meter van de achterlijn. Gelukkig voor Slikkerveer kon de inzet van Maurice Eckhardt op de doellijn gepareerd worden door een verdediger. Vier minuten later was het wel raak. Een hoge bal werd in de verdediging van Slikkerveer niet goed weggekopt. Mario van Dieren zette daarna Joey Grootscholten vrij voor Mitchel van der Spoel, waarna deze de gelijkmaker binnen schoot: 1-1. In de 31-ste minuut had Slikkerveer bijna weer op voorsprong gestaan. Een aanval van Slikkerveer werd niet goed weggewerkt door Groeneweg, waarna Jair Umarella de afvallende bal keurig over doelman Heijkoop schoot, maar op de doellijn wist verdediger Rick Willemsen de bal nog net over de lat te koppen. Ook volgden er nog schietkansen voor Steven van Dongen en Robert Kosten, maar was Maurice Eckhardt van Groeneweg het dichtste bij een treffer. In de blessuretijd van de eerste helft kopt hij voorbij de tweede paal de bal naast het doel. Het bleef zodoende 1-1 tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer flitsend uit de startblokken. Een prachtige combinatie tussen Afendy Roehoeputij en Steven van Dongen tussen verschillende verdedigers door werd door Van Dongen perfect in de verre hoek binnen geschoten: 1-2. Daarna golfde het spel flink op en neer, zonder dat Groeneweg het Mitchel van der Spoel echt lastig maakte. Slikkerveer bleef het daarentegen ook gewoon proberen om verder afstand te nemen. In de 59-ste minuut schoot Romano Niamut in de handen van de keeper, schoot Steven van Dongen een minuut later over de keeper heen, maar ging de bal naast het doel en werd een schot van Van Dongen met het hoofd van richting verandert, waardoor het een hoekschop werd. Uit deze kort genomen hoekschop werd gescoord en fraai ook. Romano Niamut legde de bal op de zestien panklaar voor Afendy Roehoeputij, die resoluut de bal in de kruising liet binnenvallen: 1-3. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, maar was er nog wel bijna een half uur te gaan. Groeneweg zette af en toe nog wel aan. Een hoekschop van Jos-Pieter Hordijk werd direct op doel geschoten, maar Mitchel van der Spoel was attent en tikte de bal over de lat. De laatste kans van de wedstrijd was voor Robert Kosten, die met een prachtige crosspass van Romano Niamut vrij werd gezet voor het doel van Groeneweg, maar hij schoot hard naast. Hierdoor bleeft het bij een verdiende 1-3 overwinning. Aanstaande dinsdag wordt er gevoetbald in het kader van VoetbalRijnmond Cup tegen vierdeklasser Melissant, dat in de eerste ronde IFC (za) met 1-3 versloeg.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Steven de la Rambelje, Valerio Vers (46 – Damion Janssen), Delano Zeij, Afendy Roehoeputij, Romano Niamut, Jason van den Berg (46 – Wesley Oorschot), Steven van Dongen, Jair Umarella (75 – Hugo A-Tjak) en Robert Kosten.