Let op: Dinsdag 17 september: 20.00 uur Slikkerveer - Fc IJsselmonde (vrs)

Slikkerveer wint van Bolnes met 1-8

Bekijk alle foto's van: 2019-08-17 Ridderkerk Toernooi>

Geplaatst op: 18-08-2019

Op de finaledag van het Ridderkerk Toernooi, dat dit jaar werd georganiseerd door sv Bolnes, stonden vierdeklasser Bolnes en derdeklasser Slikkerveer tegenover elkaar in de strijd om de derde en vierde plaats. Voor de bezoekers regende het helaas wel bijna het gehele duel letterlijk. Op het veld zelf regende het ook figuurlijk met doelpunten.

Meteen al in de openingsfase van de wedstrijd liet Slikkerveer blijken er een echte wedstrijd van te willen maken. In de tweede minuut was het Ruben Silva Lopez, die op de linkerflank diep werd gestuurd door Bas Mulder en met een schot in de korte hoek Bolnes-goalie Mike Hamstra verschalkte: 0-1. Even later kreeg ook Bolnes een goede kans om weer gelijk te komen, maar hield Tom Mulder zijn doel goed schoon. In de achtste minuut werd Bas Mulder goed diep gestuurd, maar zijn schot werd gekeerd door Mike Hamstra. De rebound van Ruben Silva Lopez werd voor de doellijn weggehaald door Ronald Vrolijk. In de dertiende minuut was het wel weer raak na een fraaie één-twee tussen Dylan Vrijman en Ruben Silva Lopez, waarbij laatstgenoemde fraai afrondde: 0-2. Daarna golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen, maar was het in de 37-ste minuut weer Ruben Silva Lopez, die een hoofdrol voor zich opeiste. Na geklungel in de Bolnesser defensie was het Bas Mulder, die de bal onderschepte en doorspeelde op Ruben Silva Lopez. Met preciesie werd de bal in de touwen gejaagd, waardoor Ruben een echte hattrick scoorde: 0-3. Op slag van rust maakte Nick Geluk het kwartet voor Slikkerveer vol. Nick Geluk bouwde zelf de aanval op en met een goede één-twee met Ruben Silva Lopez en met een fraaie ‘Bergkamp-stift’ werd het 0-4. Dat was ook meteen de ruststand.

In de tweede helft ging Slikkerveer door met het ophogen van de score. In de 53-ste minuut schoot Danny Rijnberk een vrije trap in de rechterkruising: 0-5. Dylan Vrijman werd drie minuten later goed diep gestuurd door Destin Makiesse, maar helemaal vrij voor de uitkomende doelman van Bolnes lobte hij naast de verkeerde kant van de paal. Bolnes probeerde het ook tussendoor nog met een aantal afstandsschoten, maar Tom Mulder stond goed op zijn post. In de 65-ste minuut hielp scheidsrechter Verhoeve de thuisploeg een beetje door na een schwalbe van Stanley Muth de bal op de stip te leggen. Stanley Muth benutte zelf het buitenkansje en bracht de stand op 1-5. Met nog een kwartier te gaan bracht Ronald Capelle weer verandering aan op het scorebord. Een goede voorzet van Ruben Silva Lopez werd bij de tweede paal door Ronald Capelle eenvoudig binnengeschoten: 1-6. Daarna volgden er nog kansen voor Rachid Iyarrari en Ruben Silva Lopez, maar werd er pas in de slotfase van het duel pas weer gescoord. In de 87-ste minuut tikte Ronald Capelle de 1-7 binnen en twee minuten later bracht Chevillio Halden de eindstand op 1-8 met een kopbal. In blessuretijd redde de ingevallen Sem Plaisier nog een keer goed, waarna de wedstrijd werd afgefloten voor het einde. Hierdoor eindigde Slikkerveer als derde tijdens deze editie van het Ridderkerk Toernooi. Na afloop van het Ridderkerk Toernooi nam Ronald Capelle de beker hiervoor in ontvangst van wethouder Henk van Os.

Opstelling: Tom Mulder (80 - Sem Plaisier), Iwan Tewelde (46 - Danny Rijnberk), Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Nick Geluk (46 - Denno Stoffels), Bas Mulder (46 - Dijmon Tewelde), Chevillio Halden, Ronald Capelle, Dylan Vrijman (62 - Rachid Iyarrari), Ruben Silva Lopez en Jesse Ringlever (46 - Destin Makiesse).