Slikkerveer wint spannend duel in slotfase met 2-3

Bekijk alle foto's van: Spartaan ‘20 1 - Slikkerveer 1>

Geplaatst op: 03-02-2013

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar werd voor Slikkerveer een zeer spannend duel uit bij Spartaan ´20 in Rotterdam. Ondanks dat het aan het eind van de wedstrijd met maar tien spelers op het veld stond trok de ploeg van trainer Richard Mank met 2-3 de volle winst naar zich toe.
In de eerste minuut was het al meteen raak voor Slikkerveer. Een aanval door het centrum van de Rotterdamse defensie werd goed en beheerst afgerond door Johan van Wijk, die alleen door kon gaan op de doelman van Spartaan ´20 en de bal zuiver in de rechterhoek plaatste: 0-1. Daarna kreeg ook de thuisclub kansen op de gelijkmaker, maar keeper Mitchel van der Spoel hield zijn ploeg de been met een aantal fraaie reddingen. Ook had hij daarbij het geluk van de paal aan zijn zijde. Slikkerveer zelf probeerde met snelle aanvallen gevaarlijk te worden, maar meer dan twee kleine kansjes voor Steven van Dongen en Casper Gerritse zat er voor rust nog niet in. Spartaan ´20 daarentegen kreeg wel een paar grote kansen, maar wist die ook niet te verzilveren. De wedstrijd golfde overigens steeds heen en weer en door de vallende regen kreeg de bal nog meer snelheid mee, wat ten goed kwam aan het aanvalsspel.
In de tweede helft opende Slikkerveer met een schot vanuit de tweede lijn van Mike van Dongen, maar dat kon de keeper van Spartaan ´20 niet verrassen. Na tien minuten spelen leek een dubbele wissel aan de zijde van de thuisclub de wedstrijd direct te kantelen. Het eerste balbezit voor invaller Jair Wederfoor speelde hij keurig uit en liet Mitchel van der Spoel kansloos bij zijn inzet in de rechterhoek: 1-1. Slikkerveer bleef echter geloven in een goede afloop en kreeg in de 65-ste minuut waar het op hoopte. Een aanval van Casper Gerritse en Ernst Both leek in de kiem gesmoord te worden door de defensie van de Rotterdammers, maar Casper Gerritse heroverde vlakbij het zestien meter gebied de bal, kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal snoeihard bij de eerste paal binnen: 1-2. Drie minuten later had Gerritse de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar zijn inzet kwam tegen de paal. Daarna kwam Spartaan ´20 weer terug in de wedstrijd en kreeg het kansjes. Ook Slikkerveer-invaller Danny Rijnberk zag zijn schot maar rakelings over het doel gaan. In de 78-ste minuut viel een hoge bal in het doelgebied van Slikkerveer precies goed voor de voeten van Jair Wederfoor, die daarmee zijn tweede van dichtbij maakte voor Spartaan ´20: 2-2. Beide ploegen bleven daarna voor de volle winst gaan. Zes minuten voor tijd liep Ernst Both tegen zijn tweede gele kaart en dus rood op wegens onvoldoende afstand houden, waardoor Slikkerveer met tien spelers verder moest. Spartaan ´20 dacht nog iets te kunnen forceren, maar een verre uittrap van Mitchel van der Spoel bereikte Johan van Wijk precies op maat, die hard en hoog uithaalde, waarna de bal via de onderkant van de lat binnenviel: 2-3. Spartaan ´20 had in de vijfde minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker kunnen binnenwerken, maar Wederfoor schoot van dichtbij hoog over, waarna scheidsrechter Senders de wedstrijd affloot en Slikkerveer een mooie en gezien de enorme werklust een verdiende overwinning kon bijschrijven. Komende zondag 10 februari speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen SCO ´63.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Jeroen Bossche, Jelle van der Padt (66 - Danny Rijnberk), Steven de la Rambelje, Hugo A-Tjak, Ronald Capelle, Mike van Dongen, Kevin Birahij (45 – Ernst Both), Steven van Dongen, Casper Gerritse en Johan van Wijk.