Let op: Woensdag 13-12-2017: Keeperstrainingen gaan niet door.

Slikkerveer wint riant met 0-5 bij DHZ

Bekijk alle foto's van: 2016-11-06 DHZ - Slikkerveer>

Geplaatst op: 06-11-2016

Op een regenachtig en spekglad veld op sportpark Varkenoord speelde Slikkerveer een hele goede wedstrijd tegen het laaggeklasseerde DHZ. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Danny Wijnstekers het initiatief in handen van de thuisploeg, die zich vooral bediende van individuele bevliegingen van de aanvallers. In de derde minuut kon de eerste serieuze aanval van Slikkerveer worden genoteerd. Iwan Tewelde stoomde op de rechterflank door tot aan de achterlijn, waarna de voorzet voor het doel door Casper Gerritse net voorlangs werd geschoten. Vier minuten later had DHZ haar eerste kans al tot doelpunt kunnen promoveren. Brendo Kairamana lobte goed over de uitkomende Mitchel van der Spoel heen, maar nog voordat de bal over de doellijn kon rollen was Kenchi Orcadio op tijd bij de bal om deze nog weg te kunnen werken. Daarna bleef Slikkerveer het spel leiden. Een eerste afstandschot van Ruben Silva Lopez kon eenvoudig worden gestopt en een tweede ging maar net over. In de 18e minuut leek Romano Niamut de score te gaan openen, maar zijn schot belande op de binnenkant van de paal en sprong weer terug het veld in. Slikkerveer bleef het daarna proberen met afstandschoten vanaf de zestien, maar Casper Gerritse, Mike van Dongen, Rick Drenth en Romano Niamut schoten over of naast. In de 33-ste minuut viel de openingstreffer dan eindelijk wel. Een snelle aanval via Mike van Dongen en Ruben Silva Lopez over de linkerflank werd voor het doel keurig afgerond door Rick Drenth: 0-1. Ondanks het veldoverwicht van Slikkerveer was in de eerste helft nog een kans voor DHZ, die de stand zomaar weer gelijk had kunnen trekken. Een fraai volleyschot van de lastig te bespelen Mounir Boukhari viel gelukkig voor Mitchel van der Spoel boven op de lat. Hierdoor bleef het 0-1 tot aan de rust.

In de tweede helft bleef Slikkerveer het tempo hoog houden en dat wierp zijn vruchten af. Een eerste schot op doel van DHZ door Damion Janssen werd nog tegen gehouden. In de 51-ste minuut was het wel raak. Casper Gerritse veroverde de bal door goed te storen in de DHZ-verdediging en schoot langs de keeper in de verre hoek binnen: 0-2. DHZ probeerde nog de aanval te zoeken met een aantal verse wissels, maar het was Slikkerveer dat het balbezit goed behield en bleef zoeken naar de vrije spelers. Kansen voor Iwan Tewelde, Ruben Silva Lopez werden eerst net niet benut. In de 65-ste minuut was het wel raak. Raymond Smit zette Rick Drenth goed vrij in het centrum, waarna de behendig spelende aanvaller de bal via de keeper in het doel werkte: 0-3. Daarna volgde weer een reeks onbenutte kansen van Jair Umarella, Casper Gerritse en Rick Drenth. In de 75-ste minuut was het echter weer wel raak. Ruben Silva Lopez lobte prachtig over de keeper heen vanaf de rand van de zestien, waarna de bal net onder de lat in het lege doel verdween: 0-4. In de 82-ste minuut was het slotakkoord voor Raymond Smit, die een slimme voorzet van Casper Gerritse bij de tweede paal in de touwen kon jagen: 0-5. In de slotfase kreeg Mitchel van der Spoel ook nog wat werk te verstouwen, maar deed dat prima. De laatste kans voor Slikkerveer was voor Mike van Dongen, die zijn inzet net over getikt zag worden. Zodoende bleef het bij een zeer verdiende 0-5 overwinning. Komende zondag wacht het thuisduel tegen Blijdorp om 14.00 uur op het eigen Reijerpark.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio (82 – Steven de la Rambelje), Mike van Dongen, Damion Janssen (63 – Raymond Smit), Romano Niamut (82 – Dijmon Tewelde), Rick Drenth, Ruben Silva Lopez, Casper Gerritse en Jair Umarella.