Let op: Woensdag 26 september 17.30 uur teamfoto's alle mini-pupillen (MP1 t/m MP4). Svp. alle teams op tijd aanwezig.

Slikkerveer wint ook van Blijdorp: 1-0

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-11-13 Slikkerveer - Blijdorp>

Geplaatst op: 13-11-2016

In het duel tegen de subtopper Blijdorp had Slikkerveer het behoorlijk lastig, want een doelpunt bleef lang uit. In de zesde minuut vuurde Jair Umarella het eerste schot van de wedstrijd af op het doel van de bezoekers uit Rotterdam, maar goalie Van Lierop stond goed op zijn post. In de zestiende minuut gleed diezelfde Van Lierop uit bij het uitverdedigen en schoof de bal pardoes in de voeten van Ruben Silva Lopez. Zijn inzet op een leeg doel ging echter voorlangs. Slikkerveer bleef daarna goed druk houden op het doel van Blijdorp, dat resulteerde in een kans voor Casper Gerritse. Een voorzet van Mike van Dongen belandde op de lat. In de 37-ste minuut leek Slikkerveer op voorsprong te komen toen Rick Drenth op de paal schoot en Casper Gerritse de bal in de touwen joeg. Op aanwijzig van de assistent-scheidsrechter besloot scheidsrechter Karagantcheff de treffer alsnog te annuleren. In het restant van de eerste helft was er alleen nog maar een schot van Iwan Tewelde in het zijnet. Blijdorp stichtte pas in blessuretijd een eerste gevaar, maar Mitchel van der Spoel stond goed op zijn post.

In de tweede helft bleef het initiatief in handen van Slikkerveer. Ruben Silva Lopez opende direct met een hard schot op doel, maar keeper Van Lierop pakte de bal goed. Even later schoot Romano Niamut op doel, maar ging de bal een metertje naast. In de 59-ste minuut juichte de supporters weer tevergeefs, want de rake kopbal van Rick Drenth werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 68-ste minuut was het uiteindelijk wel raak. Een vrije trap in het centrum voor het doel werd beheerst in de verre hoek geschoten door Romano Niamut, die zijn status van ‘vrijetrappenspecialist’ daarmee bevestigde: 1-0. Drie minuten later had Romano Niamut de kans om de voorsprong te verdubbelen. Jair Umarella brak  door via de rechterflank en zette voor op Ruben Silva Lopez, die teruglegde op Niamut, maar zijn schot werd gepakt door goalie Van Lierop. Ook in de blessuretijd was Romano Niamut dichtbij een tweede treffer. Raymond Smit had de bal perfect doorgekopt op de diepgaande Niamut, die de bal net te voor zich uit zag stuiteren, zodat de keeper van Blijdorp redding kon brengen. Aan de andere kant behoefde Mitchel van der Spoel amper in actie te komen en waar dat nodig was werd dat vakkundig gedaan. Toch was de laatste kans van de wedstrijd voor Blijdorp, waarbij Neves do Rosario net over kopte. Al met al wel een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers. Pas over twee weken wordt de competitie hervat en speelt Slikkerveer op 27 november om 14.00 uur bij AGE-GGK in Rotterdam.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Damion Janssen (62 – Raymond Smit), Romano Niamut, Jair Umarella (75 – Dijmon Tewelde), Rick Drenth, Ruben Silva Lopez en Casper Gerritse (83 – Cas Leenders).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x