Slikkerveer wint met 3-0 van DEHMusschen

1-0
Bekijk alle foto's van: 2013-10-27 Slikkerveer 1 - DEHMusschen 1>

Geplaatst op: 27-10-2013

In het duel tegen DEHMusschen startte Slikkerveer furieus. Meteen al in de eerste de bal aanval was het raak. Een fraaie uitgespeelde aanval over meerdere schijven belandde in de zestien bij Steven van Dongen, die de bal doorspeelde op de vrijstaande Ruben Silva Lopez, die bij de tweede paal de bal eenvoudig kon binnenschieten: 1-0.
Ook daarna blijft de ploeg van trainer Richard Mank goed druk zetten op de defensie van de bezoekers. Zo wordt in de vijfde minuut een prima vrije trap van Steven van Dongen niet goed ingekopt door Ruben Silva Lopez, waardoor de bal naast gaat.
Twee minuten later is het Casper Gerritse die voorzet op Lopez en Robert Kosten, die elkaar eigenlijk in de weg lopen, waardoor de bal niet goed kan worden ingekopt en naast rolt. Pas in de twaalfde minuut volgt de eerste aanval van DEHMusschen, die smoort in de verdediging van Slikkerveer. Inmiddels zijn de rollen aan het omdraaien. Waar Slikkerveer sterk startte, daar neemt DEHMusschen langzaam aan het initiatief over. Dario Sambo ziet in 26-ste minuut tegen Daan Koekebacker op en Raymon van Kammen schiet tot tweemaal toe naast het doel, omdat er ook steeds nog een voetje van een verdediger tussen zat. Tussendoor krijgt Slikkerveer ook nog wel enige kansen. Zo werd Ruben Silva Lopez in het strafschopgebied vastgehouden en shirtje getrokken, maar scheidsrechter Van der Vliet zag er geen overtreding in. Ook de pass van Lopez op Robert Kosten was maar net op het randje van buitenspel, anders had deze oog in oog gestaan met doelman Rosendaal. De laatste tien minuten kwam Slikkerveer weer wat beter in haar spel. Een vrije trap van Steven van Dongen in de 38-ste minuut belandde op het dak van het doel. In de 41-ste minuut was het weer raak. Dit keer werd Casper Gerritse goed vrijgespeeld in de diepte en plaatste hij de bal zuiver en hard in de korte hoek: 2-0. Dat werd tevens de ruststand.
In de tweede helft bleef ook DEHMusschen het merendeel in balbezit, maar kon het keeper Mitchel van der Spoel niet echt verrassen. Slikkerveer daarentegen kon goed gebruik maken van de omschakeling om van daaruit snel de aanval te zoeken. In de 50-ste minuut was een lobje van Robert Kosten te zacht ingeschoten om doelman Rosendaal te verrassen. Vier minuten later schoot Mike van Dongen een paar meter over het doel. In de 16-e minuut had Ruben Silva Lopez een treffer op zijn schoen, maar de bal belandde in het zijnet. Zo golfde het spel aardig op en neer, maar kreeg Slikkerveer de gevaarlijkste kansen. Na een half uur spelen schoot Raymon van Kammen een vrije trap nog gevaarlijk over het doel van Slikkerveer heen en bleef de druk op de verdediging van Slikkerveer hoog. Het leek erop, dat de bezoekers de aansluitingstreffer wel een keer zouden gaan krijgen, maar deze bleef uit. Aan de andere kant wist Slikkerveer in de slotfase nog een aantal goede kansen te creëren om de voorsprong verder uit te bouwen. Een inzet van Ruben Silva Lopez werd nog ternauwernood naast getikt, een schot van Hugo A-Tjak ging hard naast en de inzet van Robert Kosten hobbelde voorlangs. Pas in de derde minuut van de blessuretijd wist Hugo A-Tjak een prima voorzet vanaf rechts bij de tweede paal vrij in te koppen, waarmee hij ook meteen de eindstand bepaalde op 3-0.  Door deze uitslag kruipt Slikkerveer omhoog naar de vijfde plaats op de ranglijst en blijft DEHMusschen op de laatste plaats staan in de tweede klasse D. Komende zondag 3 november speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij XerxesDZB.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Daan Koekebacker, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Mike van Dongen, Kenji Nakano, Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez, Casper Gerritse (63 – Hugo A-Tjak) en Robert Kosten.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x