Slikkerveer wint met 1-2 bij Maasstad Tediro

Bekijk alle foto's van: 2016-10-16 Maasstad Tediro - Slikkerveer>

Geplaatst op: 16-10-2016

Slikkerveer speelde zondag 16 oktober onder een stralend zonnetje het uitduel bij Maasstad Tediro op het Rotterdamse Varkenoord. De ploeg van trainer Danny Wijnstekers begon goed aan het duel. Direct al waren er kansjes voor Slikkerveer. Zo kopte Casper Gerritse voorlangs in de derde minuut. Een minuut later zette Mike van Dongen goed voor vanaf de linkerflank op Rick Drenth, maar die kopte voorlangs. De eerste de beste aanval voor de thuisclub was wel meteen raak. Een afstandsschot van Dylan Veesaert werd van richting veranderd, waarna Mitchel van der Spoel kansloos was: 1-0. Slikkerveer bleef daarna onverdroten doorgaan met aanvallen. Een hard afstandsschot van Romano Niamut ging maar net naast en uit een strakke voorzet vanaf de rechterflank van Ronald Capelle kopt Casper Gerritse maar half, waarna de bal naast gaat. Aan de andere kant kreeg Maasstad Tediro zo af en toe ook kansen, maar Mitchel van der Spoel wist dan telkens goed te redden. In de veertiende minuut leek er een blessure te zijn bij Mike van Dongen, maar scheidsrechter Vogelenzang liet doorspelen, waarna Casper Gerritse met een keurige pass in het centrum Rick Drenth op maat bediende en Drenth de 1-1 op het scorebord binnen tikte. Na de gelijkmaker leek Slikkerveer wat gas terug te nemen en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Pas in het laatste twintig minuten zette Slikkerveer weer even flink aan. Een eerste kans was er voor Casper Gerritse op aangeven van Robert Kosten, maar de bal werd half gemist. Een vrije trap van Romano Niamut werd ternauwernood gestopt door goalie De Jong, maar in de rebound stonden drie Slikkerveerders klaar om de bal binnen te werken, maar helaas liepen ze elkaar in de weg. Ook Mitchel van der Spoel moest in het slot nog een tweetal keren handelend optreden om niet met achterstand de rust in te gaan. Ook Slikkerveer had op voorsprong de rust kunnen bereiken, want Jair Umarella schoot hard op doel, maar De Jong had het geluk, dat de lat mee wilde werken en dat de rebound ook precies in zijn handen viel. Ook Robert Kosten zag zijn inzet gestuit met de voeten door De Jong en dat zorgde voor een 1-1 ruststand.

In de tweede helft kende Slikkerveer een droomstart. Een uittrap van Mitchel van der Spoel was meteen de assist op Robert Kosten die goed doorliep en de bal eenvoudig langs De Jong binnenschoot: 1-2. Daarna werd Slikkerveer terug gedrongen door Maasstad Tediro, maar hield Mitchel van der Spoel de ploeg telkens goed op de been als er van afstand een hoge bal in de zestien geslingerd werd of wanneer er van afstand werd geschoten. Aanvallend kwam Slikkerveer er met regelmaat uit en had het grote kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Een prachtige aanval via Ronald Capelle op de rechterflank werd door Capelle vanaf de achterlijn goed teruggelegd op Robert Kosten, maar zijn inzet werd nog net voor de doellijn door een verdediger naast gewerkt. In de 76-ste minuut krulde Jair Umarella een bal naar de verre hoek, maar wist De Jong de bal ook net te pakken. Een paar minuten later was Romano Niamut dichtbij een treffer. Weer een perfecte assist van Mitchel van der Spoel werd over de uitkomende keeper heen gelobd, maar een verdediger was nog net op tijd om de bal weg te werken. Waar Maasstad Tediro voornamelijk aanviel waren er in het slot van de wedstrijd ook nog kansen voor Romano Niamut en Robert Kosten, maar werden deze niet benut. Het slotakkoord leek te komen van Dylan Veesaert, maar Mitchel van der Spoel plukte de bal van zijn schoenen af en voorkwam daarmee erger. Zodoende bleef het 1-2 voor Slikkerveer, dat eigenlijk al veel eerder in de wedstrijd afstand had moeten nemen en het in het slot soms toch nog aardig benauwd had. Overal een verdiende overwinning, die er voor zorgt dat inmiddels op de ranglijst de derde plaats wordt ingenomen.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Cas Leenders (50 – Iwan Tewelde), Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Romano Niamut, Rick Drenth, Casper Gerritse (64 – Damion Janssen), Jair Umarella, Ronald Capelle (76 – Jeroen Capelle) en Robert Kosten.