Slikkerveer wint knap met 2-0 van Spartaan ´20

Bekijk alle foto's van: 2013-11-17 Slikkerveer 1 - Spartaan ´20 1>

Geplaatst op: 17-11-2013

Op zondag 17 november speelde Slikkerveer thuis tegen het hoger geplaatste Spartaan ´20 op het eigen Reijerpark. In de openingsfase kregen de bezoekers de eerste kansjes, maar de afstandsschoten gingen ruim over het doel. Daarna was het in de 12e minuut de beurt aan Slikkerveer. Een slalom van Hugo A-Tjak kon nog net door de laatste verdediger gestuit worden. Een minuut later kreeg Casper Gerritse een grote kans. Oog in oog met de doelman van Spartaan ´20 passeerde hij de goalie, maar week daardoor ook meteen te ver naar de rechterkant uit, zodat zijn inzet van de doellijn gehaald kon worden door een verdediger. Vijf minuten later moest keeper Mitchel van der Spoel zijn verdediging te hulp schieten met twee fraaie reddingen. Ook in het vervolg van de eerste helft bleef Spartaan ´20 de bovenliggende partij en zette Slikkerveer onder druk. Gelukkig bleef het voor Slikkerveer beperkt tot een aantal afstandsschoten en hielden Mark Offerman en Steven de la Rambelje het centrum van de defensie onder controle. Zelf had Slikkerveer in dit deel van de wedstrijden zelfs geen kleine kansjes meer gekregen.

Na de thee startten de bezoekers furieus en was de veelvuldig schietende Mouad Fissoune, die zijn inzet tegen de binnenkant van de kruising er weer uit zag komen. Dat het scoren van een treffer er niet inzat voor Spartaan ´20 leek hiermee ook meteen bezegeld, want de wedstrijd kantelde meteen daarna, met een flink aantal kansen voor Slikkerveer. In dezelfde minuut nog was het Ruben Silva Lopez die goed doorging op de rechterflank en keurig terug legde op Steven van Dongen, die zijn inzet ternauwernood gepakt zag door de doelman van Spartaan ´20. Daarna bleef het spel over een weer golven, maar de aanval van de bezoekers stond niet op scherp of wanneer daar wel gevaar dreigde stond Mitchel van der Spoel goed op zijn post. In de 69-ste minuut was er wel reden tot juichen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd goed ingekopt door Casper Gerritse, waarna de doelman nog redding wist te brengen. De rebound was echter een gemakkelijke prooi voor Ruben Silva Lopez, die van dichtbij de bal hard en hoog in het dak van het doel liet verdwijnen: 1-0. Zeven minuten later gaf Hugo A-Tjak de bal een venijnig stuit mee, die de keeper van Spartaan ´20 nog maar net tot hoekschop wist te werken. In de 77-ste minuut breidde Slikkerveer de voorsprong verder uit. Een prima genomen hoekschop door Mike van Dongen werd bij de eerste paal hard en zuiver binnengekopt door Mark Offerman: 2-0. Twee minuten later veerde de supporters van Slikkerveer weer op, want Christian Hristov werd gevloerd in de zestien, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Het schot van Mike van Dongen dat volgde werd een prooi voor de doelman. Ondanks een lange blessuretijd van zo´n zes minuten was het ook Slikkerveer dat daarin de beste kansen kreeg. Steven van Dongen schoot een keer voorlangs en net over het doel en het schot van Christian Hristov werd goed gepakt door de Rotterdamse doelman. Ook Mitchel van der Spoel hield nog een zekere treffer tegen, waardoor de wedstrijd eindigde in een verdiende 2-0 overwinning voor Slikkerveer. Door deze overwinning klimt Slikkerveer naar de zesde plaats op de ranglijst.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij, Kenji Nakano (72 – Daan Koekebacker), Kevin Birahij (65 – Mike van Dongen), Steven van Dongen, Casper Gerritse, Ruben Silva Lopez (77 – Christian Hristov) en Hugo A-Tjak.

Voor het fotoalbum van Pupil van de Week Jasmijn Spruit: Klik hier