Slikkerveer wint knap bij GLZ Delfshaven met 1-3

Bekijk alle foto's van: 2016-01-31 GLZ Delfshaven - Slikkerveer 1-3>

Geplaatst op: 31-01-2016

In de lastige uitwedstrijd in Rotterdam tegen GLZ Delfshaven speelde Slikkerveer een hele goede partij. Het duel werd op kunstgras afgewerkt en doordat de hele wedstrijd het ook regende werd het een snelle wedstrijd. Snelle aanvallen werden afgewisseld met het goed rondspelen van de bal over meerdere schijven. Al in de tweede minuut probeerde Romano Niamut al meteen de keeper van GLZ Delfshaven uit met een lastig afstandsschot, dat net voor de doelman opstuitte en daardoor ook nog maar net tot corner getikt kon worden. Twee minuten later probeerde Ruben Silva Lopez het ook, maar nu verdween de bal recht in de handen van doelman Cakmak. In de tiende minuut kreeg ook de thuisploeg haar eerste kans. Een schot van de pas 16-jarige Enes Kahriman werd op tijd geblokkeerd door Mitchel van der Spoel. Daarna leek Slikkerveer wat meer grip te krijgen op GLZ Delfshaven. In de 18e minuut zette Jeroen Capelle strak voor op de vrijstaande Robert Kosten, die jammer genoeg naast kopte. Twee minuten later kopte de al eveneens vrijstaande Jair Umarella hard naast het doel uit een voorzet van Ruben Silva Lopez. In de 28-ste minuut leek een treffer in de maak, maar de goed teruggelegde bal op Afendy Roehoeputij werd ook net naast de verkeerde kant van de paal gewerkt. In de 38-ste minuut sneed Jair Umarella door het centrum heen en omspeelde keeper Cakmak, die hem onreglementair stuitte, waarna Slikkerveer een penalty mocht nemen. Robert Kosten zette zich achter dit buitenkansje en zette Slikkerveer op een 0-1 voorsprong. Drie minuten later was het al meteen 0-2. Jeroen Capelle die op de flank flink gevaarlijk was legde de bal terug op Jair Umarella, die vanaf de zestienmeterlijn de bal hard en hoog in de touwen joeg. GLZ Delfshaven kreeg in het slot van de eerste helft nog wel twee kansjes, maar Mitchel van der Spoel stond telkens goed opgesteld.

In de tweede helft begon Slikkerveer wat onrustig. Geklungel in de verdediging zorgde ervoor dat Enes Kahriman al binnen twee minuten de aansluitingstreffer kon binnenschieten: 1-2. Daarna leek het een moeilijke wedstrijd te gaan worden voor Slikkerveer, maar de ploeg van trainer Danny Wijnstekers bleef goed aanvallen. Romano Niamut zag zijn schot uit de tweede lijn maar net over het doel gaan in de 48-ste minuut. Daarna golfde het spel een tijdlang over en weer. In de 60-ste minuut was het Jeroen Capelle, die zijn basisplaats extra glans gaf met een hele mooi treffer. Eerst omspeelde hij drie tegenstanders, waarna hij de ruimte binnendoor zag en de bal met buitenkant voet keurig bij de tweede paal in de verre hoek liet binnen ploffen: 1-3. De wedstrijd was met deze treffer zo goed als gespeeld. In het resterende deel van de wedstrijd kregen Ruben Silva Lopez en Robert Kosten nog grote kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar troffer zij telkens keeper Cakmak op hun pad. GLZ Delfshaven was ook nog dichtbij een treffer, maar Veysel Ayhan kopte van dichtbij over het doel. Hierdoor bleef het bij een 1-3 eindstand, waarbij Slikkerveer met goed spel verdiend de overwinning naar zich toe wist te trekken. Dankzij dit resultaat klimt het op naar de tiende plaats op de ranglijst en heeft het aansluiting bij een grote middengroep. Komende zondag is Slikkerveer vrij. De week erop treedt het op het eigen Reijerpark aan tegen WCR.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Kenchi Orcadio, Delano Zeij, Damion Janssen (60 – Wesley Oorschot), Romano Niamut, Jeroen Capelle (83 – Ronald Capelle), Jair Umarella (80 – Steven de la Rambelje), Afendy Roehoeputij, Ruben Silva Lopez en Robert Kosten.