Slikkerveer wint bekerduel tegen VDL met 4-2

Geplaatst op: 03-09-2017

Het eerste duel in de bekercompetitie speelde Slikkerveer op zaterdag 2 september tegen zaterdag tweedeklasser VDL uit Maassluis. In de openingsfase was er al in de tweede minuut een eerst schot op doel van de tegenstander door Casper Gerritse. Twee minuten later was het bij de volgende aanval meteen raak. Goed voorbereidend werk op de rechterflank van Jair Umarella werd beloond met een voorzet op maat op Casper Gerritsen, die in het centrum goed vrij was gelopen en eenvoudig binnen kon schieten: 1-0. Tien minuten later was het Rivaldo Rodrigues, die eerst op doel schoot, maar keeper kon de bal op tijd wegtikken. De rebound werd door Casper Gerritse net over geschoten. In de 19e minuut volgde ook de eerste kans voor de bezoekers, maar Jessy Zwaard schoot naast. Even later was het weer een inzet van Zwaard, die dit keer goed gepareerd werd door Mitchel van der Spoel. In de 35-ste minuut glipte op links Rivaldo Rodrigues goed langs een aantal tegenstanders en legde terug op Casper Gerritse, die de 2-0 binnen schoot. Wat later schoot Rivaldo Rodrigues nog een keer naast en was het slotakkoord van de eerste helft voor de bezoekers. Een vrije trap op de rand van de zestien werd snel genomen. De Slikkerveerse defensie stond te slapen, zodat Milano Naarden de 2-1 kon binnen schieten.

In de tweede helft was het binnen 30 seconden al weer raak. Rick Drenth was goed in het centrum diep gestuurd en tikte de bal goed langs de uitkomende doelman van VDL binnen: 3-1. In de periode daarna was het VDL dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. In de 55-ste minuut was raak. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal ingeschoten door Gaultier Obianga: 3-2. Het werd meteen weer spannend, waarbij VDL ook nog een aantal kansen kreeg op de gelijkmaker, maar Mitchel van der Spoel keepte zeer solide en hield zijn ploeg een aantal keren goed op de been. Aanvallend kreeg Slikkerveer voldoende kansen om de score verder uit te bouwen. Rivaldo Rodrigues schoot over, Damion Janssen tegen de paal en Rick Drenth had in de 66-ste minuut moeten scoren, maar schoot van heel dichtbij zelfs over de ballenvanger en de kantine heen. In het slot van de wedstrijd waren er ook nog kansen voor Damion Janssen, die tegen de keeper aan schoot, Casper Gerritse die over kopte en nog een inzet van Casper Gerritse, die gepareerd kon worden door de doelman van VDL. In de 92-ste minuut benutte Jair Umarella een aanval, die over meerdere schijven was gelopen met een treffer. Eindstand derhalve 4-2.

Komende dinsdag 5 september oefent Slikkerveer om 20.15 uur uit bij Spartaan '20. Op zaterdag 9 september bekert Slikkerveer om 17.00 uur verder bij DCV.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Steven de la Rambelje, Iwan Tewelde, Valerio Vers, Dijmon Tewelde (46 – Rene Beute), Damion Janssen, Wouter Outmans (68 – Ricardo Ottevanger), Rick Drenth, Rivaldo Rodrigues (83 – Chevillio Halden), Jair Umarella en Casper Gerritse.