Strict Standards: Redefining already defined constructor for class Low_fieldtype_bridge in /home/svslikker/domains/svslikkerveer.nl/public_html/system/expressionengine/third_party/low_variables/libraries/Low_fieldtype_bridge.php on line 43
Slikkerveer wint 1e periode | sv Slikkerveer

Slikkerveer wint 1e periode

1-0
Bekijk alle foto's van: 2016-10-31 Slikkerveer - Hillegersberg>

Geplaatst op: 30-10-2016

In het laatste duel van de eerste periode nam Slikkerveer het op het eigen Reijerpark op tegen Hillegersberg. Doordat op zaterdag koploper CKC al verloren had van Meeuwenplaat zou er vandaag zomaar een feestje gevierd kunnen worden door Slikkerveer, dat het duel begon op de derde plaats. De nummers twee en vier, respectievelijk Blijdorp en RCD, stonden ook tegenover elkaar, dus op voorhand een spannende competitieronde.

In de openingsfase van het duel tegen Hillegersberg startte de bezoekers sterk. Al in de eerste minuut belandde een vrije trap op de paal. Slikkerveer kreeg haar eerste kans in de vijfde minuut. Romano Niamut ging goed door en zette Rick Drenth vrij voor de keeper, maar die was net wat eerder bij de bal dan Drenth. In de negende minuut was Hillegersberg dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal belandde tegen de paal. Slikkerveer stoomde pas in de 22-ste minuut weer goed naar voren. Ruben Silva Lopez schoot hard en hoog over het doel na een lange rush. Vier minuten later schoot Iwam Tewelde voorlangs naast het doel. In de 34-ste minuut was het echter raak aan de andere kant van het veld. Jamal Ouafi werkte de bal in de verre hoek binnen: 0-1. Nog geen minuut later schoot Jair Umarella de bal tegen de paal na een prima aanval over meerdere schijven. In de 37-ste minuut was het wel raak. De vrijgelaten Iwan Tewelde zette prima voor vanaf de rechterflank op Romano Niamut, die beheerst de bal in de verre hoek binnen kopte: 1-1. Slikkerveer bleef in deze periode druk houden op de defensie van Hillegersberg. In de 41-ste minuut was het wederom Iwan Tewelde die aan de basis van een doelpunt stond. Dit keer belandde zijn voorzet tussen een drietal Slikkerveerders, waarbij Casper Gerritse de vallende bal van dichtbij hard in schoot: 2-1. Twee minuten later redde Mitchel van der Spoel nog een keer goed op een laag schot, waardoor het 2-1 bleef bij de rust.

Na de thee leek Slikkerveer het overwicht van het laatste kwartier door te zetten. Rick Drenthe kopte meteen in de eerste minuut in de handen van de keeper. In de 54-ste minuut werd een prima aanval over meerder schijven voor het doel net niet binnengewerkt door Jair Umarella. De voorzet van Casper Gerritsen ging daardoor voorlangs. In de 70-ste minuut leek Romano Niamut op weg naar zijn tweede treffer van de middag, maar het schot op doel kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. In de 80-ste minuut schoot Casper Gerritse vanaf de rand van de zestien net over. Doordat Hillegersberg zich niet gewonnen gaf bleef het een spannend duel. Het voetbal zelf was niet altijd even goed, maar er stond veel op het spel. Jair Umarella had in de 90-ste minuut de wedstrijd kunnen beslissen, maar kopte een voorzet van Ruben Silva Lopez net naast. De bezoekers kregen met een aantal afstandschoten ook nog wel kansen, maar Mitchel van der Spoel stond geen treffer meer toe, waardoor het 2-1 bleef. Doordat het duel in Blijdorp een half uur later was begonnen moest de selectie van Danny Wijnstekers nog een half uur wachten op het goede bericht, dat daar gelijk was gespeeld en Slikkerveer daardoor de eerste periodetitel in de wacht wist te slepen en zich nu al minimaal verzilverd weet van de nacompetitie aan het einde van het seizoen. Het bleef daarna nog lang onrustig in de kantine.

Opstelling:
Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Vincent de Jong, Kenchi Orcardio, Mike van Dongen, Damion Janssen, Romano Niamut, Jiar Umarella, Ronald Capelle (19 – Casper Gerritse), Rick Drenth (84 – Dijmon Tewelde) en Ruben Silva Lopez.Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x