Let op: Alle trainingen voor nog niet begonnen jeugdelftallen zijn met een week uitgesteld naar maandag 27 augustus. Zie noodklok.

Slikkerveer weer onderuit tegen Bolnes, nu 2-1

1-0

Geplaatst op: 23-08-2015

In de aanloop naar de nieuwe competitie troffen Slikkerveer en Bolnes elkaar al voor de tweede keer in korte tijd. Het eerste duel was in het kader van het Ridderkerk Toernooi en werd het toen 3-2 voor de ´zebra´s´. Afgelopen zaterdagavond 23 augustus werd gespeeld in het kader van de KNVB-beker en ook dit keer was Bolnes de gelukkige winnaar, nu met 2-1.

In het duel op de Bolnesser Berg was het eerste kwartier weinig te beleven voor het aanwezige publiek, want beide teams leken de bekende kat uit de boom te kijken en de voorwaartsen werden nog niet goed aan het werk gezet. De eerste kans kon pas in de 17e minuut worden genoteerd. Een afstandsschot van Ruben Silva Lopes werd echter recht op de keeper af gevuurd en was zodoende een makkelijke prooi. Twee minuten later schoot Steven van Dongen uit een moeilijke hoek voorlangs. Na precies een half uur spelen was ook Bolnes dichtbij een treffer. Een te korte terugspeelbal op Mitchel van der Spoel kon goed worden onderschept, maar wist Valerio Vers een voorzet op Marleyson Mejia op tijd weg te werken voor het doel. De laatste kans in de eerste helft was nog voor Slikkerveer. Robert Kosten plaatste de bal na een prima voorzet van Steven van Dongen naast het doel.

In de tweede helft begon Slikkerveer slecht. Een bal in de defensie kon maar niet goed worden weggewerkt, waarna Marcel Pieke de bal al binnen een minuut hard en hoog binnenschoot: 1-0. Daarna werd het een echte wedstrijd, waarin het tempo omhoog ging en er kansen kwamen voor beide doelen. Eerst kopte Dikkie Bontes in 58-ste minuut goed in, maar stond Mitchel van der Spoel goed op zijn post. Een minuutje later was Ruben Silva Lopes aan de andere kant dichtbij een treffer, maar van dichtbij werd hoog over geschoten. In de 66-ste minuut was het wel raak. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd goed voorgezet door Romano Niamut en bij de tweede paal keurig binnengekopt door Robert Kosten: 1-1. Hierna golfde het spel flink op en neer met kansjes voor beide doelen, maar ook met veel slordig balverlies. In de 74-ste minuut zag Steven van Dongen zijn schot vanaf de rand zestien maar ternauwernood naast getikt worden door de Bolnes-goalie. Drie minuten voor tijd was het Bolnes dat de volle winst wist te grijpen. Uit een aanval over meerdere schijven van Bolnes en het niet goed ingrijpen van de Slikkerveerse defensie was het wederom Marcel Pieke die de bal in de touwen joeg: 2-1. In de resterende minuten zag Slikkerveer geen kans meer om de gelijkmaker af te dwingen en leed zodoende de tweede nederlaag in twee weken tijd tegen Bolnes.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Delano Zeij (85 – Justin van Gemerden), Vincent de Jong, Afendy Roehoeputij, Valerio Vers, Ronald Capelle, Romano Niamut, Jason van den Berg, Steven van Dongen, Robert Kosten en Ruben Silva Lopez (67 – Wesley Oorschot).Sliknest digitaal

Binnenkort gaat Sliknest volledig digitaal.

Aanmelden nieuwsbrief
x