Slikkerveer verslaat OHVV met 4-1

Bekijk alle foto's van: 2013-10-06 Slikkerveer 1 - OHVV 1>

Geplaatst op: 06-10-2013

In een leuke en aantrekkelijke wedstrijd versloeg Slikkerveer het bezoekende OHVV uit Oudenhoorn met 4-1. Waar de kracht van Slikkerveer lag in de techniek zat bij OHVV het vooral in het fysiek, maar kon uiteindelijk de ploeg van trainer Richard Mank een keurige overwinning bijschrijven.

Meteen in de openingsfase zette Slikkerveer goed druk op de bezoekers. Een prima aanval in de zevende minuut over de rechterflank werd door Johan van Wijk goed teruggebracht op Steven van Dongen, die vrij voor de goal beheerst kon afronden: 1-0. In de eerste twintig minuten hield Slikkerveer de balcirculatie hoog en probeerde het de spitsen in stelling te brengen. Op een hard schot van Hugo A-Tjak, dat naast ging, na werden er geen echte kansen gecreëerd, maar ook niet weggegeven. Toch kwam daarna OHVV beter in de wedstrijd en drukte het Slikkerveer verder op de eigen helft. In de 29-ste minuut ging een schot van OHVV voorlangs. De wedstrijd speelde zich op dat moment vooral op het middenveld af, want zelfs kleine kansjes waren er nauwelijks. Drie minuten voor tijd mocht OHVV een vrije trap nemen aan de rechterkant. De bal werd in het vijfmeter gebied van Mitchel van der Spoel, die flink werd gehinderd, hard voorgegeven en door Slavisa Milojevic ingekopt: 1-1. Op slag van rust kwam Slikkerveer direct weer op voorsprong. Met de nodige fortuin zag Afendy Roehoeputij zijn voorzet met buitenkantje links bij de tweede paal keurig naar binnen vallen. OHVV-doelman Groenendijk was verslagen: 2-1.

In de tweede helft probeerde de bezoekers de achterstand ongedaan te maken, waardoor Slikkerveer met snelle overnames voor gevaar kon zorgen. In het eerste kwartier leverde dit voor beide ploegen niet veel meer op, dan een paar afstandsschoten en heel veel strijd rondom de middenlijn. In de 62-ste minuut werd invaller Ruben Silva Lopez goed diep gestuurd. Keeper Groenendijk torpedeerde Lopez met twee benen vooruit en mocht van geluk spreken, dat hij niet tegen zijn tweede gele kaart of direct rode kaart opliep. Wel legde scheidsrechter Van Sprang de bal op de stip, maar dit buitenkansje werd door Steven van Dongen niet goed genoeg ingeschoten. Groenendijk zette zijn eigen fout recht, door de bal uit de hoek naast te tikken. Vijf minuten later was het echter wel 3-1 voor Slikkerveer. Ruben Silva Lopez was aan de aandacht van zijn tegenstander ontsnapt en werd diep gestuurd. Oog in oog met de OHVV-doelman tikte hij keurig breed op de mee opgekomen Casper Gerritse, die de bal eenvoudig in de touwen kon schieten. Daarna kreeg Slikkerveer meer kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. In de 79-ste minuut veroverde Gerritse de bal op het middenveld en schoot vanaf de rand van de zestien goed in, maar de keeper hield de bal tegen. In de 86-ste minuut was het wel raak. Ook nu weer ging de aanval over meerdere schijven en was het Ruben Silva Lopez die de tegenstander eenvoudig leek te omspelen. De mee opgekomen Robert Kosten werd bij de tweede paal eenvoudig in stelling gebracht om de 4-1 aan te tekenen. Dit bleef tevens de eindstand. Al met al een prima en verdiende overwinning van Slikkerveer, die gezien de stand op de ranglijst ook zeer gewenst was.  Komende zondag 13 oktober speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Ommoord.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Roy Schep, Mark Offerman, Steven de la Rambelje, Afendy Roehoeputij (83 – Robert Kosten), Kenji Nakano, Mike van Dongen, Steven van Dongen, Hugo A-Tjak (73 – Daan Koekebacker), Johan van Wijk (50 – Ruben Silva Lopez) en Casper Gerritse.