Let op: Voetbalschool Slikkerveer start vrijdag 26 mei om 18.30 uur. --||-- Meld je tijdig aan voor onze Open Dag (31-05) en het Tentenkamp (01-07)

Slikkerveer verslaat Maasstad Tediro met 3-0

Bekijk alle foto's van: 2017-04-09 Slikkerveer - Maasstad Tediro>

Geplaatst op: 09-04-2017

Op het eigen sportpark het Reijerpark was het begin van de openingsfase van de wedstrijd voor het bezoekende Maasstad Tediro. Balverlies van Kenchi Orcadio leidde in eerste minuut een grote kans in voor de Rotterdammers. Ramon Barendregt schoot echter tegen de goed uitkomende Mitchel van der Spoel op. Daarna pakte Slikkerveer goed de draad op en trok het initiatief naar zich toe. Een minuutje later had er ook al gescoord kunnen worden aan de overzijde. Een goede aanval via Steven van Dongen werd door Robert Kosten teruggelegd op Rick Drenth, maar voordat Drenth kon uithalen werd de bal corner getikt. In de tiende minuut stoomde Cas Leenders op door het centrum, maar hij kreeg op de rand van de zestien onvoldoende ruimte om goed uit te halen, waardoor het schot naast ging. In de zestiende minuut kopte Rick Drenth de bal goed door op Robert Kosten, die van dichtbij op doel schoot. Goalie Patrick Pauptit bracht echter goed redding. Slikkerveer bleef gecontroleerd het doel zoeken van Maasstad Tediro, dat zich massaal terugtrok en gokte op een snelle counter. In de 26-ste minuut moest doellijn technologie uitkomst brengen op de hard op doel geschoten vrije trap van Romano Niamut. Helaas was niet goed te zien of de bal wel of niet over de doellijn was gepasseerd, dus werd er door gevoetbald. Daarna volgde er nog een paar kleine kansjes voor Kenchi Orcadio en Steven van Dongen. In de 35-ste minuut kreeg Maasstad Tediro weer een grote kans. De inzet van Richard de Heer werd echter knap onschadelijk gemaakt door Mitchel van der Spoel, net als de rebound van Ramon Barendregt. Drie minuten voor de rust was het Slikkerveer dat op een 1-0 voorsprong kwam. Via de rechterflank was Steven van Dongen naar voren gekomen en zijn voorzet op de vrijstaande Cas Leenders werd perfect in de hoek gekopt. Nog voor het rustsignaal kregen Jair Umarella en Steven van Dongen kansen om de voorsprong te verhogen, maar het bleef bij de 1-0.

In de tweede helft was Robert Kosten meteen dichtbij een treffer, maar zijn schot verdween in de handen van goalie Pauptit. In de 56-ste minuut zette Steven van Dongen vanaf de achterlijn voor op Robert Kosten, die bij de tweede paal stond, maar zijn inzet ging voorlangs. Lang leek het slechts 1-0 te blijven, want Slikkerveer kreeg meerder kansjes om de score te verhogen, maar het lukte eerst nog niet. Een dwarrelschot van Romano Niamut bij de eerste paal werd nipt naast getikt en Wesley Oorschot schoot een corner van Romano Niamut net over. In de 74-ste minuut gaf Wesley Oorschot oog in oog met de doelman van Maasstad Tediro net niet goed breed op Steven van Dongen die anders in een leeg doel had kunnen schieten. In de 83-ste minuut kwam dan de bevrijdende 2-0 na een lange aanval over meerdere schijven. Steven van Dongen legde dit keer breed op Wesley Oorschot, die hard in de verre hoek binnen schoot: 2-0. In de voorlaatste minuut werd het 3-0 uit een hard schot van Steven van Dongen vanaf de rand van de zestien op aangeven van Cas Leenders. Al met al een prima 3-0 overwinning voor de trotse koploper in de derde klasse D. De eerstvolgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers is op zondag 23 april om 14.30 uur uit bij Blijdorp.

Opstelling Slikkerveer:
Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Damion Janssen, Romano Niamut, Steven van Dongen, Rick Drenth (71 – Ruben Silva Lopez), Robert Kosten (59 – Wesley Oorschot) en Jair Umarella (78 – Vincent de Jong).