Let op: Teamfoto's: Zaterdag 18-11-2017 - 14.45 uur JO15-2 + Zondag 19-11-2017 - 09.45 uur VE1

Slikkerveer verslaat Hillegersberg met 0-3

Bekijk alle foto's van: 2017-04-02 Hillegersberg - Slikkerveer>

Geplaatst op: 02-04-2017

Slikkerveer speelde afgelopen zondag onder zeer zonnige omstandigheden het uitduel bij Hillegersberg, dat dit jaar nog niet had verloren. Meteen vanaf de openingsfase zette de ploeg van trainer Danny Wijnstekers goed druk op de tegenstander en golfde het spel over en weer. De eerste goede kans kon al genoteerd worden na vijf minuten, toen Steven van Dongen door het centrum Casper Gerritse lanceerde, maar de keeper van de thuisploeg was net wat eerder bij de bal. Vier minuten later was het Steven van Dongen die de bal veroverde en op het doel kon schieten, maar de bal ging over het doel heen. In de elfde minuut kreeg ook Mitchel van der Spoel het eerste werk op te lossen, maar in actie hoefde hij niet te komen op een vrije trap die naast het doel werd geschoten. In de 16e minuut werd een vrije trap van Steven van Dongen gepakt door goalie Van den Bulk. In de 21-ste leek Cas Leenders de score te gaan openen. Uit een corner van Steven van Dongen kopte hij bij de tweede paal goed in, maar de bal stuiterde net naast. Daarna kwamen er nog meer kansjes voor Slikkerveer, maar pakte de laatste pass vaak nog net niet goed uit. In de 43-ste minuut ving Steven van Dongen een rebound van een aanval van Slikkerveer op, op de rand van de zestien. Hij slalomde langs twee tegenstander en joeg de bal hard en hoog in de touwen: 0-1.  Net voor de rust kreeg Slikkerveer nog een kans om de score te verdubbelen uit een vrije trap. De inzet van Steven van Dongen werd nipt tot hoekschop gewerkt, zodat het 0-1 bleef bij de rust.

In de tweede helft kreeg Slikkerveer al na zes minuten spelen de eerste kans. Iwan Tewelde was opgestoomd op de rechterflank. Zijn voorzet kreeg wat meer vaart mee en belande op de lat en de vingertoppen van goalie Van den Bulk. In de 56-ste minuut werd een overtreding op het middenveld gemaakt door Cas Leenders, waarna scheidsrechter Hans Henneveld tot veler verrassing direct een rode kaart trok. Slikkerveer kwam hierdoor met tien man te staan. De overtreding was in de ogen van velen niet Trainer Danny Wijnstekers offerde een paar minuten later een aanvaller op, in dit geval Robert Kosten, om met Steven de la Rambelje een nieuwe verdediger op te stellen. Hillegersberg probeerde daarna de wedstrijd te kantelen. In de 63-ste minuut telde de supporters van Slikkerveer al bijna de 1-1, maar had Mitchel van der Spoel op de doellijn een katachtige reflex om de inzet van Ouwendijk weg te werken. Dat was ook meteen de enige poging van de thuisclub om de achterstand te nivelleren. Slikkerveer bleef daarna er zeer regelmatig aanvallend uitkomen en kreeg de beste kansen. Met de inbreng van verse krachten Wesley Oorschot en Ronald Capelle kon de defensie van Hillegersberg onder druk gehouden worden. In de 89-ste minuut zette Wesley Oorschot goed door en bereikte Ronald Capelle, die goed om zijn tegenstander heen draaide en oog in oog met doelman Van den Bulk niet twijfelde en beheerste de 0-2 aantekende. Daar bleef het niet bij, want in de eerste minuut van de blessuretijd was het Iwan Tewelde, die zelfs nog de 0-3 voor zijn rekening nam met een hard schot. Dat was tevens de eindstand, waardoor Slikkerveer de drie punten mee wist te nemen naar het eigen Reijerpark. Komende zondag wacht daar het om 14.00 uur het duel tegen Maasstad Tediro.

Opstelling Slikkerveer: Mitchel van der Spoel, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Valerio Vers, Mike van Dongen, Rick Drenth, Dijmon Tewelde, Jair Umarella (66. Wesley Oorschot), Robert Kosten (60. Steven de la Rambelje), Casper Gerritse, Steven van Dongen (87. Ronald Capelle).