Slikkerveer verslaat Groote Lindt met 3-0

Geplaatst op: 13-01-2018

Op zaterdag 13 januari 2018 speelde Slikkerveer vriendschappelijk op het eigen Reijerpark tegen derdeklasser Groote Lindt uit Zwijndrecht. Meteen al in de eerste minuut van de wedstrijd zette Rick Drenth de ploeg van trainer Danny Wijnstekers op een 1-0 voorsprong. Meteen daarna zakte het tempo wat terug en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Slikkerveer kreeg in het slot van de eerste helft nog twee kansjes. Rene Beute schoot een vrije trap net over en Rick Drenth schoot vanaf de rand van de zestien net naast. De grootste kans was voor de bezoekers, die in de laatste minuut van de eerste helft vanaf links op doel schoten. Dankzij een goede redding van Mitchel van der Spoel en de paal ging de bal uiteindelijk naast. De rebound van de corner kon Mitchel van der Spoel nog net over de lat tikken, waardoor de rust werd bereikt met een 1-0 stand.

In de tweede helft was het veldspel bij beide ploegen een stuk beter. De bezoekers kwamen regelmatig tot aan de zestien, maar konden de spitsen dan net niet goed bereiken. Een aantal voorzetten die voorlangs gingen en enkele inzit richting Mitchel van der Spoel daargelaten hoefde de defensie zich niet bovenmatig in te spannen. Aanvallend was Steven van Dongen in het begin tot tweemaal toe gevaarlijk. Een eerste schot ging net naast en een tweede belandde op de paal. In de 76-ste minuut kopte Chevilio Halden uit een corner van Joery Josee hard op doel, maar recht in de handen van de doelman. In de 80-ste minuut was het wel raak. Steven van Dongen werd in het centrum van de aanval diep gestuurd en na een slalom langs een aantal verdedigers en de keeper schoot hij beheerste de bal hard in de touwen: 2-0. Drie minuten voor tijd bepaalde Cas Leenders op aangeven van Chevilio Halden de eindstand op 3-0. Al met al een fraaie oefenwedstrijd voor Slikkerveer, dat volgend weekend zal oefenen tegen Sparta (AV).

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Jelle van der Padt, Cas Leenders, Damion Janssen, Valerio Vers, Rene Beute (75 – Casper Gerritse), Joery Josee, Ricardo Ottevanger (65 – Jesse Ringlever), Rivaldo Rodrigues (65 – Chevilio Halden), Casper Gerritse (46 - Steven van Dongen) en Rick Drenth ( - Dion Groenenboom).