Slikkerveer verslaat GLZ Delfshaven met 3-2

Geplaatst op: 20-09-2015

In de tweede thuiswedstrijd van deze competitie nam Slikkerveer het op tegen het Rotterdamse GLZ Delfshaven. Meteen in de eerste minuut kreeg Slikkerveer al een grote kans om tot scoren te komen. Robert Kosten speelde Steven van Dongen bij de tweede paal goed aan, maar zijn inzet kon worden gekeerd door een verdediger. Pas tien minuten later kon ook de eerste kans voor de bezoekers worden genoteerd, maar het schot van Emerson Akachar ging hoog over. In de zestiende minuut was het bij de tweede kans van Slikkerveer wel raak. Een prima aanval over meerder schijven werd door Steven van Dongen bij de achterlijn teruggelegd bij de tweede paal, waar de goed mee opgekomen Vincent de Jong de bal over de doellijn werkte: 1-0. Daarna bleef Slikkerveer goed de aanval zoeken. In de 21-ste minuut schoot Robert Kosten eerst nog hard voorlangs om een minuutje later een voorzet van Valerio Vers van dichtbij net over te koppen. Tien minuten later schoot Wesley Oorschot op doel, maar de bal werd een prooi voor de doelman. Vijf minuten voor de rust profiteerde GLZ Delfshaven van een niet sluitende buitenspelval en kon Virgil Maatrijk de gelijkmaker aantekenen: 1-1. Slikkerveer probeerde er voor de rust nog een offensief uit te gooien en dat leverde eerst een kans op voor Ruben Silva Lopez, die in het zijnet schoot. In de 45-ste minuut dook Valerio Vers op in de zestien en werd onderuit geduwd door Kenan Koseoglu, die daarbij zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg voorgeschoteld. De penalty die volgde werd beheerst binnen geschoten door Steven van Dongen: 2-1.

Na de thee bleef Slikkerveer aanvallen. Wesley Oorschot schoot na een hoekschop hard over het doel. In de 49-ste minuut werd het 3-1 nadat Steven van Dongen inspeelde in het centrum op Wesley Oorschot, die op zijn beurt de bal verlengde naar Robert Kosten. Doordat de bal een vreemd effect meekreeg was het de onfortuinlijke doelman Mehmet Yalcin van GLZ Delfshaven, die de bal in de zijn eigen doel sloeg voordat Kosten gevaarlijk kon worden. Daarna probeerden de bezoekers het met opportunistisch voetbal om nog terug in de wedstrijd te komen. Invaller Lorenzo Rimkus schoot een keer net naast en kreeg een keer de bal niet goed onder controle. In de 76-ste minuut werd vanaf de zijkant de bal voorgegeven door de bezoekers. De bal ging via Hugo A-Tjak achter, maar blijkbaar ook via een arm, want scheidsrechter Wagner wees gedecideerd naar de stip. Dit buitenkansje werd benut door Yamal Ernst, waardoor het met 3-2 en nog een kwartier te gaan toch nog spannend werd. Gelukkig voor de ploeg van trainer Danny Wijnstekers hield de verdediging goed stand. Ruben Silva Lopez kreeg zelfs nog een fraaie kans, maar schoot in het zijnet. Uiteindelijk bleef het bij de 3-2 stand, waardoor Slikkerveer haar eerste overwinning boekt in deze prille competitie. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit tegen WCR in Rhoon.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Vincent de Jong, Delano Zeij (54 – Hugo A-Tjak), Steven de la Rambelje, Valerio Vers, Afendy Roehoeputij, Romano Niamut (71 – Dijmon Tewelde), Steven van Dongen, Ruben Silva Lopez, Wesley Oorschot (75 – Jair Umarella) en Robert Kosten.