Slikkerveer verslaat Blijdorp met 0-2

Bekijk alle foto's van: 2017-04-23 Blijdorp - Slikkerveer>

Geplaatst op: 23-04-2017

In het duel tegen Blijdorp startte Slikkerveer zonder Cas Leenders en Rick Drenth. De thuisploeg was in de openingsfase direct op zoek naar de openingstreffer, maar gelukkig voor Slikkerveer stond het vizier niet op scherp. In de tiende minuut kon de eerste kans voor Slikkerveer genoteerd worden. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd door Steven van Dongen kort genomen op Romano Niamut, die de bal voorzette op Vincent de Jong, die over kopte. Vier minuten later was weer Vincent de Jong het eindstation na een aanval over meerdere schijven, maar hij schoot hard over. Het spel golfde over en weer, waarbij de thuisclub ook diverse kansen kreeg. In de 15e minuut leek een corner al afgeslagen, maar vanaf de rand van de zestien haalde Goncalves hard uit. Gelukkig wist Mitchel van der Spoel de bal net naast te tikken. Nog geen minuutje later was het aan de andere kant ook bijna raak. Jair Umarella was goed diepgestuurd en legde vanaf de achterlijn prima terug op Robert Kosten, maar het schot ging over het doel heen. Waar Blijdorp wat opportunistischer naar voren voetbalde, daar probeerde Slikkerveer telkens de aanval breed op te bouwen. Het leek langzamerhand de grip op het duel wat meer zich toe te kunnen trekken, maar aan de andere kant bleef Blijdorp ook gevaarlijk. Zo knalde Duarte Soares na een slalom door de defensie hard in de korte hoek, maar lag Mitchel van der Spoel daar ook op tijd, zodat het een corner werd. In de 38-ste minuut zette Mike van Dongen Jair Umarella oog in oog met doelman Van Lierop, maar kon de goalie net met zijn voet redding brengen. Twee minuten voor rust was het eindelijk voor Slikkerveer wel raak. Steven van Dongen was op de linkerflank opgestoomd tot aan de achterlijn en legde goed terug op Romano Niamut, die de bal keurig in de verre hoek liet binnenvallen: 0-1. Een minuutje later had de voorsprong zelfs verdubbeld kunnen worden. Een breedtepass van Robert Kosten op de rand van de zestien werd door Steven van Dongen hard op doel geramd, maar Van Lierop kon er nog net de vingertoppen tegen krijgen, waardoor de bal over het doel ging. Het bleef zodoende 0-1 bij rust.

Na de thee bleven beide teams voor een doelpunt gaan, maar lieten de defensies echter geen steken vallen. Blijdorp had rond de 65-ste minuut weer een sterke periode met een drietal kansen op rij. Een schot van invaller Andrade Almeida werd eerst tot corner verwerkt door Mitchel van der Spoel, die daarna zag dat dezelfde speler de hoekschop over het doel kopte. Duarte Soares kopte daarna op identieke wijze ook net over. In de 72-ste minuut veroverde Steven van Dongen de bal in de defensie van Blijdorp, waarna de net in het veld staande Casper Gerritse hard en laag binnen schoot in de korte hoek: 0-2. De wedstrijd was op dat moment gespeeld, al bleef de thuisploeg op zoek gaan naar een eretreffer. Ook Slikkerveer bleef proberen om de score te verhogen. Zo kreeg Wesley Oorschot nog een kans, maar het bleef bij de 0-2 overwinning. Al met al weer een prima resultaat voor Slikkerveer dat op weg is naar het kampioenschap. Komende zondag zou het op het eigen Reijerpark bij winst tegen AGE-GGK al zover kunnen zijn. Het duel begint op 30 april om 14.00 uur.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Valerio Vers, Iwan Tewelde, Kenchi Orcadio, Mike van Dongen, Romano Niamut, Damion Janssen, Vincent de Jong, Jiar Umarella, Robert Kosten en Steven van Dongen.